Tasarımcıların Çalışma Mekanları

Avusturalyalı iç mekan fotoğrafçısı Paul Barbera, sürekli seyahat halinde. İşi gereği Dünya'nın önde gelen dergileri için mimarların, tasarımcıların, sanatçıların ve moda tasarımcılarının ofislerini ziyaret ediyor.

20 senedir bu işi yapan Barbera’nın ufkunu açan, devam edeceği yönü belirleyen ise 2009 senesinde fotoğraf çekmek için gidecek hiçbir yer bulamaması olmuş. Bu düşünce üzerine sanatçı olan bir arkadaşının ofisini ziyaret ederek fotoğraflarını çekmiş. Daha sonra, bunun kendine en uygun iş olduğuna karar vermiş. O zamandan beri yaratıcı stüdyoları fotoğraflayarak wheretheycreate.com adresindeki sitesinde yayınlıyor.

Bu fotoğraflarda her türlü ayrıntıyı aktarmaya özen gösteriyor. Bunun için stüdyoların kapısındaki tabeladan, kapı ziline, masaların üzerinde duran kağıt yığınlarından, panolara yapıştırılmış nota kadar her türlü detayı fotoğraflıyor.

Site bu sene bir kitaba dönüşüyor. Frame Publishers tarafından yayınlanan, yazarlığını Alexandra Onderwater’ın yaptığı kitap site ile aynı ismi taşıyor. Kitapta, farklı tasarım disiplinlerinden 32 stüdyonun çalışma mekanlarının fotoğrafları ve onların kurucuları ile yapılmış söyleşiler yer alıyor.


Solda multimedya tasarımcısı Olaf Breuning, sağda ise tasarımcı Mateli Crasset’in çalışma mekanı

Etiketler

8 yorum

Bir yanıt yazın