Tasarıma Yön Veren Dev İsimler İstanbul’da Buluşuyor!

15-16-17 Kasım 2013 tarihlerinde İTÜ'nün ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek IDA Kongresi, sektörün en büyük oyuncularını İstanbul’da buluşturacak.

Kongrenin, tasarım dünyasının büyük isimlerini bir araya getirecek ilginç oturumlara sahne olması bekleniyor.

Sektörün standartlarını belirleyen önemli isimlerini İstanbul’da buluşturacak 2013 IDA Kongresi, tasarımcılarla tasarımcı olmayan paydaşlar arasında etkin bir düşünsel etkileşimi amaçlıyor. “Tasarım Lehçeleri” temasıyla düzenlenecek kongre için hazırlanan zengin programın kesinleşen buluşmaları arasında yer alan “Tasarım Ödüllerinin Ölçütleri” ve “Hizmet Tasarımı” başlıklı oturumların, sektörün gündemindeki konulara yeni bir bakış açısı getirmesi bekleniyor.

“Tasarım Ödüllerinin Ölçütleri” ve “Hizmet Tasarımı” başlıklı oturumlar sektörü mercek altına alacak

“Tasarım Ödüllerinin Ölçütleri”oturumu; Red Dot Tasarım Ödüllerinin kurucusu Peter Zec ve iF Tasarım Ödülleri Genel Müdürü Ralph Wiegmann’ın katılımıyla tasarım ödülleri endüstrisi üzerine hararetli bir tartışma platformu sunması bekleniyor. Türkiye’de tasarım alanında hizmet veren kurumların sıkça başvurduğu Red Dot, 1955 yılından bu yana ürünlerin farklılaşma sembolleri olarak pazarlama dünyasında yerini alıyor. Forschungszentrum Hizmet Tasarımı Yöneticisi Birgit Mager, Lapland Üniversitesi Öğretim Görevlisi Satu Miettinen ve Inssbruck Yönetim Merkezi Danışmanı Marc Stickdor’un katılacağı “Hizmet Tasarımı” başlıklı oturum ise Turkiye’de henuz tartisilmayan bir konu olan, tasarımın hizmet sektöründeki fonksiyonunu farklı boyutlarıyla ele alacak.

IDA Kongresi’ne http://www.idacongress.com/ adresindeki web sitesi üzerinden kayıtlar başladı. Konuyla ilgili İTÜ’den yapılan açıklamada, tasarım öğrencilerine ve profesyonellerine özel kayıt imkanlarının sunulduğu kaydedilirken; kongrenin akademik ayağını oluşturan Eğitim Konferansı’na 48 farklı ülkeden 261 bildiri başvusunda bulunulduğunun altı çizildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın