Taş Kalıntılar İçerisinde Tuğla Hacim

Portekizli mimar Tiago Sousa, Romarigaes köyündeki geleneksel bir evin taş kalıntılarının içine tuğla bir hacim ekledi.

Box adlı, iki yatak odalı konut, orijinal taş binanın kapladığı alanın üzerinde yükseliyor.

Zemin katta kuzeyde mutfak ve yemek odası, güneyde ise oturma odası gibi sosyal alanlar yer alıyor. Oturma odası, bir dizi sürgülü kapı ile yükseltilmiş bir verandaya açılıyor ve beton bir gölgelik ile güneşten korunuyor. Beton ve ahşaptan yapılmış sprial bir merdiven, merkezi bir banyonun her iki yanında iki yatak odasının bulunduğu birinci kata çıkıyor.

Tiago Sousa merdivenleri şöyle tanımlıyor: “Bu merdivenler kendilerini akışkan ve eğrisel tasarımlarıyla bir estetik unsur olarak sunuyor. Yemek alanını yaşam alanından ayıran, beton ve ahşaptan yapılmış heykelsi bir parça.”

Yatak odalarına yapılan yeni ekleme, mevcut duvarlardan geri çekilerek iki küçük teras yaratıyor. Terasın kenarları, her iki tarafta bir üçgen oluşturacak şekilde yükselen korkuluklardan oluşuyor.

Yeni hacimdeki açıklıklar, girintilerini koruyacak ve onları ince metallerle çerçeveleyecek şekilde eskilerle aynı hizaya getirilmiş. Şimdi erişilemeyen orijinal bir balkon, batı cephesinde korunmuş.
Ağırlıklı olarak beyaz iç mekanlar, planın ortasındaki alanlar ile tezatlık oluşturuyor. Zemin katta depo ve üstte banyo, nervürlü ahşap panellerle kaplı.

Etiketler

Bir yanıt yazın