Tarsus Tarihi Kent Merkezi Bilimsel Araştırma Projesi

Tarsus Tarihi Kent Merkezi başlıklı bilimsel araştırma projesi sunumu yapıldı.

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç.Dr. Burak Belge tarafından TÜBİTAK destekli yürütülen Türkiye’de Şehir Planlama sürecinde kentsel arkeolojik değerlerin dahil edilmesine yönelik görsel geliştirme projesi kapsamında örnek çalışma alanı; Tarsus Tarihi Kent Merkezi başlıklı bilimsel araştırma projesi sunumu yapıldı.

Belediye Tesisleri Turuncu Salonda gerçekleştiren toplantıya Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, M.Ü. Mimarlık Fakültesi Prof.Dr. Tamer Gök, Yrd.Doç.Dr.İpek Durukan, Yrd.Do.Dr. Burak Belge, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurul Müdürü Şehir Plancısı Hasan Batun, Şehir Plancısı Hüseyin Akıllı, arkeolog Şule Demirkıran, Tarsus Müze Müdürü Arkolog Mehmet Çavuş, Arkeolog Doğukan Alper, Arkeolog Fırat Güngör, Arkeolog Sinan Sezgin, Arkeolog Arkın Serinel ile belediyeden yetkililer katıldı.

Bu projenin amacının Türkiye’de genel problem olan kentsel arkeolojik değerlerin planlama sürecine dahil edilmesi ve kentleşmeye dahil edilmesi ilgili bir yöntem geliştirme çalışması olduğunu belirten M.Ü. Mimarlık Fakültesi Prof.Dr. Tamer Gök, TÜBİTAK tarafından desteklenen projenin iki buçuk yıl boyunca devam ettiğini, toplam 30 aylık bir süreç sonunda tamamlandığını, bu toplantıda bu projenin sonuçlarının tartışılması ve kente nasıl bir katkı sağlayacağına dahil bir yöntem ve fikir geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Sunum toplantısının Tarsus için çok önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’taki tarihi değerlere sahip çıkma adına çalışmalar yaptığını söyledi. Can, “Kurumlar arası diyaloğu üst düzeyde tutarak ve güçlü bir iletişimle birbirimize gerekli kurumsal desteği vererek, Tarsus’un tarihi ve kültürel açıdan kalkınmasının daha fazla sağlanacağını, ayrıca mevcut ve gelecek yıllardaki tarihi ve kültürel projelere ortak imza atacağımıza inanıyorum. Bu çalışmanın şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın