Tarsus Amerikan Koleji Dünyanın En Güzel 13 Okulu Arasında

Dünyanın en güzel 13 okulu listesine Türkiye’den de bir okul girdi.

Uluslararası bağımsız haber sitesi Tech Insider, dünya çapında yaptığı araştırma sonunda, Tarsus’taki Tarsus Amerikan Koleji ve Tarsus SEV İlköğretim Okulu‘nu, “Dünyanın En Güzel 13 Okulu” listesinde gösterdi.

Türkiye’nin en köklü okullarından Tarsus Amerikan Koleji’nin (TAC) 137 yıllık tarihi kampüsü, dünyanın en güzel okulları listesine girdi. Haber, bilgi, analiz, görüş ve yorumlara yer veren uluslararası bağımsız web sitesi www.techinsider.io; ‘Dünyanın En Güzel 13 Okulu’ başlıklı bir araştırma yaptı. Araştırmada; Avustralya’dan Nijerya’ya, Kamboçya’dan Danimarka’ya dünyanın dört bir yanındaki okullar süzgeçten geçirildi. Dünyadaki binlerce okul arasında yapılan araştırmanın sonunda, Türkiye’den Tarsus Amerikan Koleji (TAC), etkileyici tarihi kampüsüyle listede yer aldı.

Araştırma ile ilgili Tech Insider sitesinde şu açıklama yapıldı: “Öğrenme; uyarıcı, canlandırıcı ve ilgi çekici bir deneyimdir. Okulların da aynı şekilde etkileyici olması gerekmez mi? Avustralya’dan Nijerya’ya, Kamboçya’dan Danimarka’ya dünyanın her yerinde güzel okullar bulunabilir. Bazıları çocuklara teknolojinin inceliklerini öğretirken, bazıları da bu deneyimden yoksun kalan maddi durumu yetersiz çocuklara ilk kez eğitim verirler.”

En güzel okullar listesinde, Tarsus Amerikan Koleji (TAC) ve Tarsus SEV İlköğretim Okulu’na (TSEV) yer veren Tech Insider, neden Tarsus’u seçtiğini ise; “Gündüz saatlerinde TAC-TSEV’in yeni kampüsü bir iş merkezi gibi görünmekte, akşam güneş battığında ise kampüsten sıcak turuncu bir parıltı yayılmaktadır” ifadeleriyle açıkladı.

Tarsus Amerikan Koleji ile Tarsus SEV İlköğretim Okulu’nun bulunduğu kampüs, geçmiş ve geleceği bir arada harmanlıyor. TAC’nin neredeyse bir buçuk asırlık geçmişe sahip kampüsünün karşısında kurulan Tarsus SEV’in yeni ve modern binası, altı büyük mimari ödül aldı. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda inşa edilen binada; TAC’nin yatakhanesi, iki okulun ortak kullandığı oditoryum, yemekhane ve kapalı spor salonu yer alıyor. İlköğretim okulunun binasında; anaokulundan dördüncü sınıfa kadar olan ilköğretim öğrencileri eğitim alırken, aynı kampüste bulunan diğer bina ise TAC’nin yatılı okuyan lise öğrencilerine ev sahipliği yapıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın