Tarlalar Arasında Yükselen Yüzme Havuzu Kompleksi

Tarlalar Arasında Yükselen Yüzme Havuzu Kompleksi

Uzun ve kavisli havuzlardan oluşan, Fransa'nın Fondettes kasabasındaki yeni yüzme havuzu kompleksi, eğlence, konfor ve doğal unsurları bir araya getiriyor.

Dominique Coulon & Associés tarafından tasarlanan yüzme havuzu kompleksi, Tours şehrine sadece birkaç kilometre uzaklıktaki Fondettes kasabasının girişinde yer alıyor. Buradaki kentsel doku, çoğunlukla konut alanlarından oluşuyor. Yüzme havuzu kompleksinin alanı yakın zamanda inşa edilmiş bir döner kavşağa bakıyor.

Kompleksin uzun beyaz duvarları ufuk çizgisini yansıtacak şekilde alan boyunca uzanıyor. Tarlaların ortasında ortaya çıkan içbükey çizgiler dizisi kasabanın girişinde doruğa uzanıyor.

Yüzme havuzunun, yüz metreyi aşan kavisli duvarları büyüleyici bir inceliğe ve büyüleyici bir ölçeğe ulaşıyor. Çatı, uzanan duvarları takip ederek onlarla birlikte eğimli bir şekil oluşturuyor. Havuzların kademeli dizilimi, çeşitli ve eğlenceli bir düzen yaratıyor. Etrafı çevreleyen duvarların kıvrımları ve çatının eğimi içinde yer alan mekanlar canlılık izlenimi veriyor.

Buradaki her şey mekana eğlenceli ve nazik bir boyut kazandırmak üzere tasarlanmış. Sudaki yansımalarla birleşen doğal ışık, mekanların gerçek boyutlarını ortaya çıkartıyor.

Bu alanları çevreleyen bitkiler, kompleks ile spor için ayrılmış alanlar arasında filtre görevi görüyor. Sağlıklı yaşam alanı bir güneşlenme terası şeklinde dışarıya uzanıyor.

Yapının tasarımı, mimari ve peyzaj arasında huzurlu bir etkileşim yaratıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın