Tarkett Sponsorluğunda Mimarlara LEED Eğitimi

Ekoyapı Dergisi'nin 27 Eylül 2013 tarihinde CNR EXPO'da düzenlediği 'Yeşil Rapido' LEED Green Associate Eğitimi'ne Tarkett altın sponsor oldu.

Ekoyapı Dergisi’nin, Erke Tasarım işbirliği ile düzenlediği ‘Yeşil Rapido’ etkinliğinde mimar ve inşaat mühendislerinden oluşan 55 kişilik gruba LEED GREEN ASSOCIATE eğitimi ve sertifikası verildi. Çevresel sürdürülebilirlik değerleri ışığında eğitime sponsor olan Tarkett, “sürdürülebilir bir gelecek” sloganıyla dikkatleri çekti.

LEED GREEN ASSOCIATE Eğitimi, yeşil bina projelerini tasarlayan ve hayata geçiren mimarlık ve inşaat firmalarından seçilmiş yapı profesyonellerine, Erke Tasarım kurucusu Cemil Yaman tarafından verildi. USGBC (Amerikan Yeşil Binalar Konseyi) tarafından onaylı sertifikaların bedelleri ve organizasyonun tüm masrafı etkinliğin sponsorları tarafından karşılandı. Tarkett’in altın sponsor olduğu etkinlikte, yeşil binalar hakkında farkındalık yaratmak ve yeşil yapı sertifikalandırma sürecine katkı sağlayacak malzemeleri tanıtmak amaçlandı.

LEED’in 7 derecelendirme kriterinin sponsor firmalar tarafından ele alındığı etkinlikte, Tarkett Aspen Pazarlama Müdürü K. Cengiz Özkan İç Mekan Hava Kalitesi konusunda mimarları bilgilendirdi. 2014 itibariyle tüm vinil zemin kaplamalarında ftalat içermeyen teknoloji kullanılacağını kaydeden Özkan, iç mekanda VOC başta olmak üzere nelerin dikkate alınması gerektiğini detaylı bir şekilde aktardı.

Eğitim sonrasında düzenlenen koktelyde, 55 katılımcıya sertifikalarını Erke Tasarım’dan Cemil Yaman ve Ekoyapı Dergisi’nden Sevda Yayla takdim etti.
Yeşil Rapido Eğitimleri, 2014 yılı içerisinde 4 etkinlikle devam edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın