Tarkett Mimar ve Mühendislere Sağlık Sektöründeki Gelişmeleri Anlattı

16-18 Haziran tarihlerinde, Fransa'daki Tarkett Studio'da, 15 ülkeden katılan mimar ve mühendislerle "Tarkett Uluslararası Sağlık Semineri" düzenlendi. Seminerde Türkiye'den Ayşe Hasol Erktin Anadolu Sağlık Merkezi, Kocaeli projesini tanıttı.

Tarkett, 130 yılı aşkın tecrübesiyle müşterilerine her zaman katma değer sunan bir zemin danışmanı olarak sektöründe öncü ve liderdir. Danışmanlık misyonu çerçevesinde özellikle hastaneler için geliştirilen son yenilikleri aktarmak için Uluslararası Sağlık Semineri kapsamında mimar ve mühendislere sağlık sektöründeki son trendler ve özel ihtiyaçlara sunulan Tarkett çözümleri anlatıldı.

Enfeksiyon kontrolü, statik elektrik, ortam hava kalitesi, yönlendirme, ıslak hacim gibi hastane projelendirmesi için önemli konuların ele alındığı seminerde her ihtiyaca uygun Tarkett’in sunduğu çözümler showroom içerisinde oluşturulmuş prototip alanlarda döşenen malzemeler ile anlatıldı. Ayrıca Avrupa’nın son dönemde çok önem verdiği Silver Economy (gümüş ekonomi) kapsamında huzurevi segmenti için Tarkett tarafından geliştirilen son inovasyon, harekete duyarlı “FloorInMotion” akıllı zemin sistemleri tanıtıldı. Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Kuzey Amerika’da bulunan 15 ülkeden oluşturulan 130 kişilik uluslararası profesyonel grup, bir araya gelerek projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladılar. Türkiye’den HAS Mimarlık, Geyran Mimarlık, Zoom TPU, Kreatif Mimarlık, MS Mimarlık, Mono Mimarlık, İstanbul Üniversitesi, Memorial Hastanesi, Rönesans Development firmalarından toplam 15 kişi katıldı.

İtalya, Fransa ve Türkiye’deki büyük hastane projeleri, projenin mimarı tarafından bütün incelikleriyle anlatıldı. Türkiye’den HAS Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin Anadolu Sağlık Merkezi, Kocaeli projesini anlattı. ‘Anadolu Sağlık Merkezi’ projesinin dünyada “en iyi örnekler” arasında sunulan üç projeden biri olarak seçilmesinin, yalnız Türkiye’de değil, uluslararası arenada da önemli olduğunu söyleyen Ayşe Hasol Erktin, “Anadolu Sağlık Merkezi, Türkiye’de uluslararası sağlık standartlarına uygun olarak tasarlanan ilk hastanedir. Koruyucu hekimlikten başlayarak entegre sağlık hizmetleri tüm açılımlarıyla ele alınmıştır. ASM tüm bu kavramlarla ilgili farkındalık yaratmak, teşvik etmek gibi bir öncü rol üstlenmiştir. Bu öncü rol, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada da sağlık yatırımcılarına örnek olacak niteliktedir. Böylesine değerli bir platformda projemizi tanıtmış olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın