Tarkett ile Projeler Çarpışıyor, Çocuklar Kazanıyor

Mimarlık öğrencileri, 5 tanınmış mimarın jüriliğini yürüttüğü ‘Projeler Çarpışıyor’ sosyal sorumluluk kampanyasında çizdikleri projeler ile kıyasıya yarıştı. Kazanan ekibin projesi, Beykoz’da bir anaokulun sınıfında hayat buldu.

Türkiye’deki 30 üniversitenin ve yurt dışından 10 seçkin üniversitenin mimarlık ve iç mimarlık fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin katkılarıyla ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ hayata geçti. Prof. Gündüz Gökçe, Atilla Kuzu, Levent Çırpıcı, Şebnem Buhara ve Zafer Karoğlu gibi tanınmış mimarların jüriliğini yaptığı ve Kadir Topbaş’ın destekte bulunduğu ‘Projeler Çarpışıyor’ yarışmasının ilk adımı Beykoz Görele Mahallesi’nde bulunan Zübeyde Hanım Ana Okulu ile başladı. Mimarların çizdiği, tasarımcıların da uyguladığı projede zeka küpünden yola çıkıldı; hem odaları hem de dış cephesiyle çocukların eğlenerek eğitim gördüğü bir yuva oldu.

Sınıfını çok beğendiğini söyleyen 5 yaşındaki Vidin Altun, “Tavandaki yıldızları çok beğendim. Önceki sınıfım da güzeldi ama bu sınıfımı daha çok beğendim. Hep burada okumak isterim” dedi.

Projenin son halini görmek için ana sınıfına gelen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, sınıfı çok beğendiğini söyleyerek, bu tür projelerin çocukların zihinlerini geliştirmesi bakımından çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Çelikbilek, projeyi hayata geçiren öğrencileri tebrik etti.

Proje koordinatörü Semih Artün ise, “Türkiye’deki mimarlık ve iç mimarlık öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında yarıştıkları bir projeydi. Yarışma kapsamında jüriye çıkan öğrencilerimiz projelerini tanıttı ve tanıtılan projelerden bir tanesi seçildi. O proje de çizgide kalmasın diye uygulamamız gerekiyordu. Bu yüzden bir anaokulu seçtik. Orası da Beykoz’daki bu anaokulu oldu. Bunu huzur evlerinde, hayvan barınaklarında, parklarda yapabiliriz” dedi.

Tarkett olarak zeminlerin yenilenmesine sponsor olduğumuz bu anaokulunda 57 m² yüksek seri homojen PVC zemin kaplamalarından iQ Optima uyguladık. Çizimin birebir gerçeğe dönüştürüldüğü zeminde, kırmızı, mavi, yeşil, pembe, siyah, gri ve mavi renkleriyle anaokulu öğrencileri için göz alıcı ve dinamik bir ortam oluşturuldu.

Yılda en az 12 projenin hayata geçirilmesini planlayan Projeler Çarpışıyor ekibi, 2. proje için kollara sıvamaya başladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın