Tarkett DOMOTEX 2014’teydi

İç mekan zemin üreticisi Tarkett, bütün ülkelerden gelen temsilcileriyle 11-14 Ocak tarihlerinde Almanya Hannover'de düzenlenen DOMOTEX 2014 fuarına katıldı.

800 m² fuar standında, Tarkett’in çevresel sürdürülebilirlik çalışmaları, zemin ve duvar kaplamalarındaki desen kombinasyonları ve 2014 yeni ürünleri tanıtıldı.

“Sürdürülebilirlik ve Eko-İnovasyon Konferansı”

12 Ocak’ta gerçekleştirilen Sürdürülebilirlik ve Eko-İnovasyon konferansında Tarkett Group CEO’su Michel Giannuzzi, Tarkett’in önemli bir değeri olan sürdürülebilirlik konusundan bahsetti. Konuşmasında Cradle to Cradle ve döngüsel ekonomi konularına yer veren Giannuzzi, bu felsefeleri göz önünde bulundurarak yeniden değerlendirilen iş modelleri ile nasıl yenilikçi zemin kaplamaları üretildiğini anlattı.

Konferansa katılan EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency, Hamburg) CEO ve kurucusu Dr. Michael Braungart, Cradle to Cradle hakkında daha detaylı bilgi vererek, tüketicilerin eko-tasarımlar hakkındaki taleplerini irdeleyen bir konuşma yaptı.

Tarkett için Sürdürülebilirlik

Tarkett “Cradle to Cradle” (C2C) ve döngüsel ekonomi prensiplerine uygun olarak geliştirdiği üretim yöntemlerini ve iş modellerini fuar standında misafirlerin dikkatini çekecek bir tasarımla canlandırdı. Çevresel sürdürülebirlik felsefesinin dayanağı olan 4 ana konu olan iyi malzemeler kullanma, doğal kaynakları verimli kullanma, insanlara dost mekânlar, geri dönüşüm öne çıkartıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın