Tarihi Yeniden Yaşatan Restorasyon

Jean Nouvel, Roma'da St. Giorgio kilisesinin önünde yer alan binayı sadece onarmayı değil, ona yeni bir yaşam stili kazandırmayı da hedefliyor.

Fondazione Alda Fendi – Esperimenti genel merkezi projesi Jean Nouvel’in Roma’daki ilk projesi. St. Gieorgio Kilisesi’nin önünde yer alan bu tarihi bina restorasyonu, şehrin kurucuları ikizler Romulus ve Remus’un Tiber kıyısında bir sepet içinde keşfedildiği bölgede yer alıyor. Bina, İmparatorluk Forumu’na yakın olan Janus Kemeri’nin yanında yer alıyor.

Roma İmparatorluğu tarihinin gücünü sembolize eden 3.500 metrekarelik bu kompleks birbirine bitişik 3 binadan oluşuyor. Dışarıda bulunan reçine heykel ise binanın adını “Gergedan”ı temsil ediyor. Binanın geçmişi ise 17. yüzyıla kadar dayanıyor.

“İçinde yaşanmışlığı hissedebileceğiniz bir binaya başlamak istiyorum. Yine yaşıyor olacak, ama bu sefer farklı bir şekilde. İçerisinde heyecan verici yeni bir yaşam tarzı olacak. Çalışmaya tüm çatlaklarla, tüm kapı ve pencere doğramalarıyla, binadaki tüm malzeme tipleri inceleyerek başlayacağız. Binayı sadece onarmıyoruz, onu günümüz şartlarına uyumlu hale getiriyoruz.”
Jean Nouvel

Bu düzeydeki her anıtsal yapı gibi, binanın bütün katmanları detaylı bir şekilde rölevesi alınarak  Ateliers Jean Nouvel tarafından belgelenmeye başlanmış.

Binanın yeniden inşası aşamasında eski ve yeni arasındaki farkı belli etmek isteyen mimarlık ofisi, yeni kısmında açık bir şekilde kendini belli edebilen çağdaş malzemelerden yararlanmış.

Binaya yapılan mağaza ve galerilere  ek olarak 24 odalı bir otel, Roma’yı gözlemleyebileceğiniz bir seyir terası ve lokanta yapılmış.

“İşleri asla daha basit yapmazsınız, daha karmaşık hale getirirsiniz… Bir flaşla kodu çözülebilecek herhangi bir şey artık kimsenin ilgisini çekmiyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın