Tarihi Yarımada’yı “Yürü & Keşfet”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni mobil uygulaması “Yürü & Keşfet”, Tarihi Yarımada’yı daha yakından tanımak isteyenlere rehber oluyor.

İstanbulluların ve turistlerin Tarihi Yarımada’yı bilinçli bir şekilde gezmesini sağlamayı ve İstanbul’un değerlerini daha verimli bir şekilde tanıtmayı hedefleyen mobil uygulama, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlandı.

AppStore ve GooglePlay‘den ücretsiz indirilebilen Yürü & Keşfet uygulaması, Tarihi Yarımada’yı belirlenen değişik rotalar üzerinden gezme imkanı sunuyor ve kullanıcıların rota üzerinde tanıtılan mekanları 360° izleyebilmesine olanak tanıyor. Belirli bir kronolojik sıralama ve gruplandırmaya göre incelenebilen mekanlar ve eserler, kullanıcılar tarafından puanlanabiliyor.

Uygulamada eserlere ve yerlere dair detaylı metinler, konum bilgileri, fotoğraflar ve videolar gibi özel içerikler bulunuyor. Mekansal tabanlı bir tarih, kültür ve turizm projesi olan “Yürü & Keşfet” görsel açıdan zengin, sanal gerçeklik ekipmanı ile görüntülenebilen, yüksek çözünürlüklü panoramik fotoğraflar içeriyor. Böylece VR gözlüklere sahip kullanıcılar, fotoğraf ve videoları sanal gerçeklik ortamında da deneyimleyebiliyor.

Türkçe ve İngilizce indirilebilen mobil uygulama; Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça ve Almanca içerik imkanı sunuyor. Tarihi Yarımada’daki kültürel ve tarihi varlıklar hakkında doğru bilgilerin yer aldığı en kapsamlı uygulama olan Yürü & Keşfet’in içeriği, İstanbul uzmanları ve akademisyenler tarafından hazırlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın