Tarihi Yarımada kitap oldu

Süleyman Faruk Göncüoğlu tarafından hazırlanan, "İstanbul'un Kitabı Fatih" adlı eserin birinci cildinde; Horhor, Saraçhane, Atikali gibi pek çok semtin tarihçeleri ilk defa kaleme alındı.

Fatih Belediyesinin desteğiyle hazırlanan İstanbul’un Kitabı Fatih adlı kitapta, Tarihi Yarımada’da bulunan bazı semtlerin tarihi, fotoğraflar eşliğinde anlatılıyor. Aynı zamanda İstanbul Müzik Müzesi Müdürü olan Süleyman Faruk Göncüoğlu tarafından hazırlanan, “İstanbul’un Kitabı Fatih” adlı eserin birinci cildinde, Horhor, Saraçhane, Atikali gibi pek çok semtin tarihçeleri ilk defa kaleme alındı. Kitapta, bu zamana kadar bilinmeyen veya unutulmuş pek çok tarihi eserin kayıtları ortaya çıkarıldığı gibi onlara ait pek çok belge ve tarihi fotoğ raflara da ilk defa yer verildi. Vatan Caddesi’nin neden açılmış olduğundan, tarihi Mese Yolu güzergahı üzerinde yer alan Osmanlı semtlerinin ilk kuruluş hikayelerine kadar, şehrin hafızasının kaleme alındığı birinci cilt, bir şehir çalışması olarak kitapseverlere sunuldu. İstanbul’un medeniyet serüveninin özetinin aktarılmaya çalışıldığı kitapta, semt semt Fatih ilçesinin tarihi verilmeye çalışıldı.

ARŞİVLER TARANDI
Semt tarihi üzerinde çalışmanın yorucu, zorlayıcı ve bir o kadar zevkli olduğunu aktaran Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu, “Osmanlı arşivlerinden, Bizans kroniklerine, hatıralardan, karakol tutanaklarına, haritalardan, 1850 yılından itibaren fotoğraf belgelerinden bütün gazete arşivlerine kadar çok geniş bir yelpaze içinde çalıştık. Bu, bizlere inanılmaz bir bilgi birikimi sağladı” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın