Tarihi Tren İstasyonunun Ofise Dönüşümü

ACDF Architecture, Montreal’de bulunan tarihi tren istasyonu Gare Viger’i, yazılım şirketi Lightspeed için çağdaş ofislere dönüştürdü.

Fotoğraflar: Maxime Brouillet

Yerel stüdyo, 1898 yılında inşa edilen büyük otel ve demiryolu binasını ofislere dönüştüren beş aşamalı bir planın üçüncü aşamasını tamamladı. Ofisler, 640 üzerinde çalışanı olan girişimci odaklı yazılım şirketi Lightspeed’i barındıracak.

Dönüşüm ile binanın beşinci katında yer alan 929 metrekarelik depolama birimi profesyonel mekanlar ağına dönüşüyor. Tuğla ve taş duvarlar, endüstriyel çelik kirişler ve çatı katının ahşap yapısı ortaya çıkarılıp Gare Viger’in şato benzeri karakteri korunurken ofis alanının çağdaş atmosferine zemin sunuluyor.

Ofis mobilyaları üreticileri Haworth ve Claste Collection, özel tasarım parçaları ile mekanlara katkıda bulunuyor. Eski pürüzlü duvarlar ile mekanın niteliklerini vurgulayan yeni doğrusal geometri verimli bir kontrast oluşturuyor.

Beşinci kat, ziyaretçileri Lightspeed ofislerinin merkezi olan karanlık ve dairesel bir asansör salonu ile karşılıyor. Bitişikteki cam duvarlardan görülebilen kavisli eğitim odası, beyaz meşe oturma alanları ve orijinal tuğla duvarları ile kontrast yaratıyor.

Ana salonun doğusunda ve batısında ilerleyen kavisli tavana sahip parlak beyaz koridorlar, ofislerin monokrom temasını devam ettiriyor. Asansör salonu ile daha açık tuğla duvarlara ve açık renkli ahşap kirişlere sahip çalışma ve toplantı odaları arasında bağlantı sağlıyor.

Yasal gereklilikler de dahil olmak üzere birçok zorlukla karşılaşan ACDF, altıncı kattaki toplantı odasına yeni bir tahliye koridoru ekliyor. Çatı yalıtım stratejisini ortaya koyarak çatının açıkta kalan ahşap kirişlerinin bakımını sağlıyor.

Gare Viger’ın doğal aydınlatma eksikliğini dikkate alan tasarımcılar, yapay aydınlatmadan faydalanıyor. Ofisler, kesintisiz ve esnek çalışma alanlarını optimize etmek için tasarlanıyor. Karanlık tavanlar, kablo kanallarının istenilen bölgeye yerleştirilmesine ve gerektiğinde ek aydınlatmaya imkân veriyor.

Eylül 2022’ye kadar Gare Viger’in tamamının Lightspeed’in ofislerine tahsis edilmesi öngörülüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın