Tarihi Tren İstasyonları Müze ve Kültür Merkezi Olsun

Kadıköy Belediyesi yıkılmayacağı açıklanmasına rağmen nasıl değerlendirileceği belli olmayan ilçedeki tarihi tren istasyonlarının müze ve kültür merkezi olması için imza kampanyası başlattı.

Kadıköy Belediyesi ilçedeki tarihi tren istasyonlarının müze ve kültür merkezi olması talebiyle imza kampanyası başlattı.

UIaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na hitaben change.org’da başlatılan kampanya Bakanlığın istasyonların ve ilgili binaların yıkılmayacağı açıklamasına rağmen istasyonların nasıl değerlendirileceğinin muğlak kaldığını işaret ediyor.

“Yüksek Hızlı Tren ve Marmaray çalışması kapsamında atıl duruma düşen tarihi Kadıköy tren istasyonlarının nasıl değerlendirileceği halen muğlaklığını koruyor. Yazılı ve görsel medyada ve sosyal medya ağlarında başta Göztepe olmak üzere Kızıltoprak, Feneryolu, Erenköy, Suadiye ve Bostancı istasyonlarının yıkılacağına dair haberlerin yansımasının ardından Kadıköy Belediyesi olarak harekete geçtik. İlgili istasyonların tarihi ve kültürel varlıklarının korunması ve müze-kültür merkezleri olarak değerlendirilmesi talebimizi yineliyoruz.”

Reddedilen başvuru yenilenecek

Kampanya metninde Kadıköy Belediye Başkanı Akyurt Nuhoğlu’nun ifadelerine de yer verildi:

 “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, demiryolu üzerindeki bütün istasyonların tarihi kimliği olduğunu ve bu nedenle korunması gereken eserler olduğunu tescil etti. Dolayısıyla bu istasyonlar yıkılamaz, yerine başka bir şey yapılamaz. Bizim temel amacımız her bölgenin istasyonunun o bölgedeki yurttaşların da görüşü alınarak, bir müze-kültür merkezi hattı haline gelmesidir. Biz de Kadıköy Belediyesi olarak Ulaştırma Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunarak ve her türlü gelişmeden Kadıköylüleri haberdar ederek bu eserlere sahip çıkacağız.”

Kadıköy Belediyesi, Haydarpaşa-Bostancı arasındaki istasyonların müze ve kültür merkezi olarak kullanılması için Sunay Akın öncülüğünde Ulaştırma Bakanlığı’na başvurusunun reddedildiğini de hatırlattı. Bu konudaki taleplerini yineleyeceklerini belirtti. (BK)

* Kampanyaya şu linkten ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın