Tarihi Roma Hamamı Gün Yüzüne Çıkıyor

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesindeki sıcak su kaynağının üzerine yapılmış tarihi eser konumundaki Roma Hamamı'nın gün yüzüne çıkarılması amacıyla kazı çalışmaları tekrar başladı.

Sarıkaya Belediye Başkan Yardımcısı Saadettin Öztürk, kaplıca sahasında Yozgat İl Özel İdaresi’nin almış olduğu kararla bazı binalar yıkıldığını hatırlattı. Yozgat Müze Müdürlüğü tafafından da Roma Hamamı çevresindeki kazı çalışmalarına devam edildiğini vurgulayan Öztürk, ”Binaların yıkılması ile birlikte kazılar daha da ilerlemiş olacak. Böylece Roma Hamamı’nın turizme kazandırılması sadece Sarıkaya açısından değil Türkiye turizmi açısından da büyük bir önem taşıdığı kaçınılmaz bir gerçektir. Roma Hamamı Türkiye açısından önemli ve dünya mirası. Dünyanın en eski termal tedavi merkezi olan Roma Hamamı kazı çalışmaları Müze Müdürlüğü denetiminde bu yıl itibariyle tekrar başlamış oldu.” dedi.

Bundan önce üç yıl kazıların devam ettiğini hatırlatan Öztürk, ”Bu 4. yılımız. Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde nitelikli ve arkeolojik değeri olan bulgular ortaya çıkarıldı. Burası sadece Türkiye’nin değil dünyanın tarihi mirası konumunda. Türkiye, bu kazıların devamı ile sonuca ulaştığımız takdirde çok önemli bir tarihi mekan kazanmış olacak. En önemli özelliğimiz, Roma Hamamı’nın sıcak su kaynağının üzerine yapılmış olmasıdır. Sarıkaya’nın turizm ilçesi olma hüviyetini de kazanmış olacağız. Bu eserin gün yüzüne çıkarılmasında bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın