Tarihi Peyzaj Çalışması: La Hoya’nın Akdeniz Bahçeleri Parkı

Tarihi Peyzaj Çalışması: La Hoya’nın Akdeniz Bahçeleri Parkı

İspanya'nın güneydoğusunda, Orta Çağ'da yerleşim yeri olan ve daha sonra tarım alanına dönüştürülen bölge, güncel proje ile kamusal alana dönüştürüldü.

Fernando Alda

KAUH, İspanya’nın güneydoğusunda, Almería şehrinde Alcazaba Kalesi ile San Cristóbal tepesi arasında yer alan tarihi bir bölge olan La Hoya’nın peyzaj tasarımını üstlendi.

Projenin temel amacı, bölgenin tarihinin anlaşılması ve ortaya çıkarılmasını sağlayacak bir müdahale ile peyzajı restore etmek ve çevre düzenlenmesi yapmak olmuş.

Yamaçlar, duvar, kale, surlar ve söz konusu yerleşim bölgesinin parçası olan diğer unsurlar, alanda güçlü bir şekilde var oldukları için minimum düzeyde bir müdahale ile proje hayata geçirilmiş.

KAUH’un La Hoya’nın Akdeniz Bahçeleri Parkı’nı restore etme çalışması, bulunan tüm izleri ele alan, alanı çok az etkileyen bir müdahale ile vurgulamaktan ibaret olmuş.

Yapılacak müdahalelere, küresel iklim krizi, içinde bulunduğu tarihi bölge, Almeria karakteristik iklimi dikkate alınarak ve peyzajın hafızası araştırılarak karar verilmiş.

La Hoya Akdeniz Bahçeleri Parkı, Almería’nın iklim ve su kültürünün bir temsili olarak flora ve faunayı bir araya getiren bir tasarıma sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın