Tarihi Mescide Restorasyon

Bat Pazarı çarşısındaki 500 yıllık Davut Paşa Mescidi, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk günkü görüntüsüne kavuşturuluyor.

Tarihi Çarşı Hanlar Bölgesi ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday olan Büyükşehir Belediyesi Kayhan Reyhan bölgesindeki 500 yıllık Davut Paşa Mescidi’nin restorasyon çalışmalarına hız verdi.

İlk dönem Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılarına, 2300 yıllık Bitinya surlarından 8500 yıllık arkeolojik bölgelere kadar birçok tarihi alanda çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Bat Pazan çarşısında yer alan ve Sultan 2. Beyazıt’ın veziri Davut Paşa tarafından yaptmlan tarihi mescidi ilk günkü görüntüsüne kavuşturuyor. Tarihi yapının restorasyonu bittiğinde geleneksel el sanatlarının yaşatıldığı çarşıya ayrı bir değer katacak.

Bütün olarak ele alıyor

Restorasyonu tamamlanan Eskişehir Han’ın hemen arkasında bulunan Davut Paşa Mescidi’nde devam eden çahşmalan inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas’tan bilgi aldı. Reyhan ve Kayhan Bölgesi’ndeki tarihi aks üzerindeki çalışmaların bir bütün olarak ele alındığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bat Pazan çarşısındaki 350’ye yakın işyerinde de cephe ve tabela düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Altepe, çalışmalarla çarşının değerinin arttığını söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın