Tarihi kitaplık hayata döndürüldü

İzmir’in Bornova İlçesi’nde, röleve ve restorasyon çalışması en son 1997 yılında yapılan ve Bornova Belediyesi Atatürk Kitaplığı olarak kullanılan Levanten Köşkü yeniden restorasyona girdi.

Köşkün röleve ve restorasyonuna geçen mayıs ayında başlayan Bornova Belediyesi, 2011 yılı içinde çalışmaları bitirmeyi hedefliyor. Restorasyon ve röleve çalışmaları bittiğinde ilçeye yeniden kütüphane olarak hizmet verecek olan köşkte iç ve dış sıva raspası, zemin kat döşemesi yenilenmiş olacak. Köşkün temel etekleri de izolasyon yapmak üzere açıldı.

Rum Kilisesi kültür merkezine dönüştü

Menemen’in Mermerli Mahallesi’nde bulunan Rum Kilisesi (Agios Konstatinos), İzmir İl Özel İdaresi katkılarıyla Menemen Belediyesi tarafından restore edildi. Mülkiyeti Menemen Belediyesi’ne ait olan ve uzun yıllar depo olarak kullanılan 250 metrekarelik kapalı alana sahip kilisenin çok yakında Kültür Evi olarak hizmete açılacağını belirten Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Aslına uygun olarak profesyonel bir ekip tarafından yenilenen kültür mirasımızı halkımızın kullanımına açacağız. Bu hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

Mülkiyeliler binası yeniden düzenlenecek

İzmir’in Alsancak semtinde, Gazi Kadınlar Sokağı’ndaki (1453 Sokak) İzmir Mülkiyeliler Binası, Konak Belediyesi tarafından yeniden düzenlenecek. Konak Belediyesi rölöve, restorasyon ve restitüsyon projelerinin hayata geçirilmesiyle Mülkiyeliler Birliği binası daha keyifli bir hale gelecek. Marsilya Kiremit çatı örtüsünün uygulanacağı çatıda orijinal kiremitler ise yeniden kullanılabilecek. Zemin katta doğal taş döşemeyle tarihi hava vurgulanacak. Antik görünümlü şömineler, baca onarımı ve temizlik çalışmalarıyla yeniden kullanılır duruma getirilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın