Tarihi Kentler’in ‘Uygulama Ödülü’ Aldırmaz’a Verildi

Tarihi Kentler Birliği'nce düzenlenen yarışmada Adana Büyükşehir Belediyesi, 'Uygulama ödülü' kazandı.

Tarihi Kentler Birliği’nce düzenlenen yarışmada Adana Büyükşehir Belediyesi, ‘Uygulama ödülü’ kazandı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ödülü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı törenle aldı.

Antalya’da düzenlenen Restorasyon Renovasyon Kültür Mirası Koruma Fuarı programı kapsamındaki ödül töreni Antalya Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarihi Kentler Birliği ile çok yakın çalıştıklarını belirterek, “Kentlerimizde tarihi mirasımızın korunması konusunda son dönemde duyarlılık sağlandı. Yerel yönetimlerin tarihi mirasın korunmasıyla ilgili özgün çalışmaları da olumlu etkiler meydana getiriyor.” dedi.

Türkiye’de tarihi koruyup geleceğe taşımak istediklerini anlatan Günay, Türkiye’nin ayağa kaldırıp dünyaya tanıtacağı çok eser olduğunu söyledi. Yarışmada Uygulama ödülü alan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ödülünü Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’den aldı. Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Tasarım Dairesi Başkanı Bahadır Dinçer, KUDEB Müdürü Emine Temuçin ve Adana ekibi ödül sevincisi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte paylaştı.

Tarihi Kentler Birliği etkinliğinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın diyaloğu dikkat çekti. Aldırmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı 2013 ilkbaharında Adana’da yapılacak Tarihi Kentler Birliği toplantısına davet etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın