Tarihi Kentler Birliği’den Side Belediyesi’ne Uygulama Ödülü!

Side Belediyesi, "Tykhe Tapınağı Restorasyonu Side Antik Kenti ve Arkeolojik Sit Alanı İmar Planı" ile "Uygulama Ödülü"ne layık görüldü.

Side Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2012’de; “Tykhe Tapınağı Restorasyonu Side Antik Kenti ve Arkeolojik Sit Alanı İmar Planı” ile “Uygulama Ödülü”ne layık görüldü.

Çoğu turizm merkezinin, siyasi ve maddi kaygılar nedeniyle cesaret edemediği bir projeye imza atan ve tamamı bir belde belediyesi olan Side Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan Side Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı; daha önce Geleneksel 4. Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri’nde “Yılın En İyi Turizm Projesi” ödülünü kazanmıştı. Plan, Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2012’de de “Uygulama Ödülü”ne layık görüldü.

Halkın katılımının ilk gününden itibaren üst düzeyde sağlandığı, daha önceki planlarda sorun yaratan emsaller için gerçekçi, uygulanabilir, adaletli ve koruma prensiplerine aykırı olmayan bir nicelik kazandırılan Side Koruma Amaçlı Revize İmar Planı’nın yanı sıra; Antik Kent’in koruyucu tanrısına adanmış Tykhe Tapınağı’nın çağdaş teknoloji, malzeme ve yöntemlerle ayağa kaldırılarak tamamlanan restorasyon çalışmalarını da kapsayan “Uygulama Ödülü” ile ilgili olarak Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar: “Yine sadece bir belde belediyesi olarak, ilçe ve büyükşehir belediyelerine uygun görülen ödüllerden birine sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Side farkını ve özverili çalışmalarımızın sonuçlarını bir kez daha görmenin gururu içerisindeyiz. Bu planda emeği geçen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, Tarihi Kentler Birliği, Çekül Vakfı, Anadolu Üniversitesi Side Kazı Heyeti, Side Esnaf Birliği, Selimiye, Yalı ve Kemer Mahalle Muhtarlıkları ve tabii ki değerli Side Halkına sonsuz teşekkürlerimi tekrar sunmak isterim.” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın