Tarihi Katedrale Ek Yapı

Feilden Fowles, İngiltere'nin kuzeybatısındaki Carlisle Katedrali'nin Ortaçağ yemek salonunu yeniledi ve kırmızı kumtaşından giriş yapısı ekledi.

Feilden Fowles, proje üzerinde ilk çalışmanın başlamasından dokuz yıl sonra, 2014 yılında revizyon için görevlendirilmiş.

The Fratry olarak adlandırılan proje, 16. yüzyıldan kalma, koruma altındaki yapıyı ilk kez halka açık hale getiriyor. Feilden Fowles, salonu bir etkinlik ve eğitim alanına dönüştürürken ek yapıda bir kafe ve yeni giriş alanı tasarlamış.

The Fratry, bir zamanlar alanda bulunan arkad veya kapalı koridorun ayak izini takip ederek, mevcut binanın kuzey-batısında 90 derece açıyla konumlandırılmış.

Mimarlık ofisi, yerel halk ve zanaatkarlarla iş birliği içinde geliştirilen projeyi “150 yıldan uzun süredir katedral alanına yapılan en önemli fiziksel müdahale,” olarak tanımlıyor.

Ek yapıda, katedral kompleksinin Gotik stiline referans veren Dumfries kırmızı kumtaşından sivri kemerler kullanılmış.

Orijinal yemek salonu, bir sergi, performans ve etkinlik mekanı olarak kullanabilmek için orijinal bölmeler kaldırılarak yenilenmiş. Aynı zamanda çağdaş yerleşik ahşap mobilyalar ve duvarlarının içine gizlenmiş yeni bir ses ve aydınlatma sistemi ile donatılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın