Tarihi İpek Fabrikası Kültür Merkezi Olacak

Bursa’da 30 yıl öncesine kadar üretim yapan ve şu anda harabe halde bulunan Tarihi Umurbey İpek Fabrikası restore edilerek, kültür ve spor merkezi haline getirilecek.

Umurbey Mahallesi’nde yer alan fabrika alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılacak restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Altepe, Umurbey Mahallesi’nde bulunan 5 bin metrekare alana sahip tarihi ipek fabrikasının her türlü sosyal ve kültürel faaliyetin yürütülebileceği, sporun yapılabileceği bir alan olarak yeniden düzenleneceğini söyledi. Bursa’da ne kadar tarihi eser varsa bir bir ayağa kaldırdıklarını belirten Başkan Altepe, şimdi de harabe halde bulunan ipek fabrikasına el attıklarını söyledi. Tarihi işletmenin Bursa’nın en gözde mahallelerinden Umurbey’de bulunduğunu, etrafının Mollaarap ve Yenimahalle ile çevrili olduğunu belirten Altepe, yakın zamanda tamamlanacak yenileme çalışmalarının ardından fabrikanın yaklaşık 200 bin insanın ulaşabileceği önemli bir merkez haline geleceğini ifade etti.

Yıldırım’a değer katacak

Büyükşehir Belediyesi olarak Tarihi Umurbey İpek Fabrikası’yla örnek bir kentsel tasarım projesi gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Altepe, “30 yıl öncesine kadar çalışan ve üreten fabrika, şu anda harabe halde. Restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarını başlatmaktan dolayı mutluyuz. İnşallah 1 yıla kadar burası, her türlü sosyal ve kültürel faaliyetin yapılabildiği, spor alanları olan, yüzme havuzlarının bulunduğu güzel bir merkez halini almış olacak. Tüm bölge semtlerine hizmet edecek” dedi.

Tarihi Umurbey İpek Fabrikası’nın dönüştürülmesine ilişkin ihalenin yapıldığını ve müteahhit firmanın mesaiye başladığını ifade eden Başkan Altepe, şunları söyledi: “İnşallah 2015 ortalarında bu güzel tesisi hep birlikte görmüş olacağız. Yıldırım’a da bölgeye de büyük değer katacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

Etiketler

Bir yanıt yazın