Tarihi İncir Ağacının Gölgesinde Bir Ev

Yerel mimarlık ofisi Stemmer Rodrigues tarafından tasarlanan Casa Figueira - veya Fig House - Brezilya’nın Rio Grande do Sul eyaletinde, eyaletin başkenti ve en büyük şehri olan Porto Alegre’nin metropol bölgesinde, Guaíba Nehri’nin sağ kıyısında yer alan Eldorado do Sul’da modernist tarzda planlanmış beton bir ev projesi.

Evin temel özelliğini, araba yolunu tanımlayan ve arka bahçeye doğru bir geçit sunan ikinci kat oluşturuyor.

Bu penceresiz beton hacim, cephenin pürüzsüz bitişiyle tezat oluşturan doğal taşlarla desteklenmiş gibi tasarlanmış.

Bu oluşum, eve adını veren yakındaki bir incir ağacının köklerini bozmamak için yerleştirilmiş tek bir sütunu gizlemek üzere planlanmış.

Kavisli bir beton duvarla işaretlenmiş ön kapı ve ahşap garaj kapısı ise cephede görünen diğer unsurlar.

Zemin kata, mülkün sınırının ötesindeki sakin sahil manzarasına bakan açık konsept bir mutfak ile oturma ve yemek odası yerleştirilmiş.

Bu hacmin iki yanı, tam yükseklikte sürgülü camdan duvarlarla çevrilmiş. Cam duvarların hemen dışında, üste yerleştirilmiş çelik bir kanopi ile güneşin doğrudan camlı yüzeylere yansıması önlenmiş.

Rıhtıma paralel uzanan üst katta ise dört yatak odası tasarlanmış. Evin sokağa bakan kuzey cephesi, canlı rengi ve dayanıklılığı ile tanınan geleneksel bir Brezilya ahşabı olan İpe ile kaplanmış.

Ana binadan birkaç adım ötede, ikinci bir mutfak ve yemek alanını içeren bir taş yapı bulunuyor.

Mülkün geri kalanından biraz daha alçak seviyede tasarlanmış olan bu taş yapı, nehir üzerinde demirli olan tekneye doğru giden bir yürüyüş yolunun hemen önünde yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın