Tarihi Eve Ahşap Hacimler

New York tabanlı mimarlık ofisi Architensions tarafından, Brooklyn'de bulunan tarihi bir ev ahşap çubuklarla kaplı iki yeni hacimle genişletildi.

Dört katlı evin birinci katında ve bahçe katında gerçekleşen yenileme çalışmasında, yeni hacimler 1890’larda inşa edilen binanın arka kısmına eklenmiş.

Yeni hacimler ve arka cephenin tamamı, eski bir Japon tekniği olan “shou sugi ban”* yöntemi uygulanarak yakılmış ahşap çubuklarla kaplanmış.
Mevcut yapıya bitişik iki ana hacimde açılan pencerelerden bahçe manzarasının rahatça görünmesi sağlanmış.

Mutfak olarak kullanılan hacimlerden birinde dökme betondan tezgah kullanılırken, raflar ve dolaplarda kontrplak tercih edilmiş.

Sanatsal çalışmalar, kitaplık ve projektör kullanımı için ayrılan bir diğer hacme ahşap raf ve dolaplar yerleştirilirken, mobilya kullanımı da en az indirgenmiş. Küçük pencerelerden ise içeri doğal ışık girişi sağlanmış.

Eklenen hacimler haricinde, bahçe katının tamamı ve oturma odasının zemini de ofis tarafından yenilenmiş. Lavabo ve mutfak tezgahları değiştirilmiş ve yeni aydınlatma armatürleri yerleştirilmiş. Alt kat boyunca tüm zeminde taş kullanılmış. İki kat arasındaki merdiven, ankastre ışık kutuları olan bir ahşap duvarla dekore edilmiş.

Şık restoranların ve apartman yapılarının belirmeye başladığı bir sanayi alanı olan Greenpoint mevkisinde konumlanan yapının yenileme ve genişletme çalışmaları geçtiğimiz yıl tamamlandı.

* Eski bir Japon dış cephe tekniği olan Shou Sugi Ban, ahşabın kömürleştirildikten sonra soğutulup, temizlenip, doğal yağ ile cilalanması işlemi.

Etiketler

Bir yanıt yazın