Tarihi Çiftlik Binaları Konut Olarak Yeniden İşlevlendirildi

Tarihi Çiftlik Binaları Konut Olarak Yeniden İşlevlendirildi

Almanya'nın Felsberg şehrinde, Modunita Architects tarafından tasarlanan Hof & Hist, konut işlevinde kullanılmak üzere yenilenmiş ve birleştirilmiş tarihi binalardan oluşuyor.

Yapılar, tamamen korunan bir konut ve temel formu korunmuş, ancak çatı aksı boyunca uzatılan eski bir saman ahırından oluşuyor. Bu yapıları birbirine bağlayan gövde, basit bir ahşap yapı.

Orijinal konut binası hiç müdahale görmemiş, eski taş duvar ve ahırın mevcut çatı strüktürü, korunması gerekli ek ana unsurlar. Bunun yanı sıra brüt beton, masif karaçam kalaslar, koyu ahşap kaplama ve bakır kaplama kullanılarak yapılan yeni ekler ustaca düşünülmüş. Ayrıca ince dikey açıklıklar mevcut dokunun ahır benzeri görünümünü ve özgünlüğünü korumaya yardımcı oluyor.

İki kata bölünmüş eski ahır/şimdiki yaşam alanına erişim, eski bir kapının bulunduğu birinci kattan, sokaktan sağlanıyor. Giriş katta kendi banyosu olan bir misafir odası, kilerli stüdyo ve teknik oda bulunuyor. Yaşam alanı olan üst kat, mutfak ve kendine ait banyo ve giyinme odası bulunan başka bir odayı içeriyor. Bu katta dinlenme amaçlı kullanılabilecek kapalı bir teras da var.

Evin üç kütlesinin de yöneldiği bahçe, tasarımın merkezinde yer alıyor. Bu nedenle bahçe, iki evde oturanların buluşması için ideal bir yer.

Etiketler

Bir yanıt yazın