Tarihi Alanda Masif Kontrplak Levhalarla İnşa Edilen Bir Geçici Yapı

Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu (ERDF), 2025 Devlet Turizm Stratejisinin bir parçası olarak, Almanya’nın Thüringen eyaletinin  kültürel miraslarıyla ünlü şehri Weimar’da bulunan turistik öneme sahip yerlere ziyaretçi merkezleri oluşturulması için kaynak ayırmış.

Bu ziyaretçi merkezlerinin Thüringen’in kültürel peyzajının çeşitliliğini ve güzelliğini vurgulaması ve halkı diğer birçok ilginç yeri ziyaret etmeye teşvik etmesi bekleniyor. Bu projenin bir parçası olarak, Herzogin Anna Amalia Kütüphanesi Çalışma Merkezi’nin avlusunda heyecan verici yeni bir yapı inşa edilmiş.

Alman mimar Helga Blocksdorf tarafından hayata geçirilen modern tasarıma sahip yapının, tarihi Kızıl Kale, Sarı Kale ve Yeni Muhafız Evi’ni birbirine bağlayan parka bakan Coudray Duvarı’ndaki ev arasında geçici olarak yer alması planlanıyor.

Geçici yapının parlak huş ağacı kabuğu kaplaması, hem tarihi bir zemine karşı modern bir dekoratif unsur sunuyor hem de ziyaretçilerin kendilerini gösterebilecekleri bir sahne olarak hizmet ediyor.

© Simon Menges

Çalışma Merkezi’nin avlusundaki bir merdivenle ziyaretçiler, Ilm’deki Park, Herzogin Anna Amalia Bibliothek ve Şehir Kalesi’nin manzarasının keyfini çıkarabilecekleri seyir alanına ulaşabiliyor.

Masif kontrplak levhalarla inşa edilen yapı bu özelliğiyle sürdürülebilirlik konusunun da altını çiziyor. Duvarlar ve tavan modüllerinin önceden üretilerek alanda monte edilmesi planlanmış. Huş ağacı kabuğundan oluşturulan sıra dışı cephe, binanın geçici karakterini vurgulamak üzere tasarlanmış.

Binanın içinde iki devasa video duvar üzerinde ziyaretçiler, Thüringen’deki seçilmiş turistik yerleri konu alan yedi kısa filmi izleyebilecekler.

Geçici yapının önümüzdeki beş yıl boyunca bu konumda kalması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın