Tarihi ABD Posta Ofisinin Uyarlanabilir Yeniden Kullanımı: “POST Houston” Halka Açılıyor

OMA ve Jason Long tarafından tasarlanan POST Houston'ın ilk aşaması tamamlandı. Projenin ilk aşaması, 16 dönümlük alanı şehir dokusuna entegre etmeyi amaçlıyor.

2019’da OMA, Houston şehir merkezindeki 1962’de inşa edilen tarihi Barbara Jordan ABD Posta Servisi binasını yeni bir karma kullanımlı kültürel mekana dönüştürmek için tasarım önerilerini yayınlamıştı. POST Houston olarak adlandırılan proje için OMA/Jason Long, devasa binayı korumayı ve onu Houston şehir merkezinin dokusuna entegre etmeyi amaçladı. Tasarım ekibi, tarihi depoyu kültürel ve ticari bir merkeze dönüştürürken, uyarlanabilir yeniden kullanım ve hassas müdahalelerle yeni ve canlı bir kamusal yaşam getirdi.

Projenin, ilk etabı önemli ölçüde tamamlandı. Bitmiş alanlar 13 Kasım 2021’de kapılarını yaklaşık 40.000 ziyaretçiye açtı. Stüdyo, eski depo içinde bir dizi mekansal ve yapısal müdahaleler uyguladı.

Proje, bölgeye özgü sanat enstalasyonlarını, dünyanın en büyük çatı parklarından birini, çiftlikleri, bir konser alanını, restoranlar, barlar ve esnek ortak çalışma alanı dahil olmak üzere perakende ve ofis konseptlerini barındırıyor. Ekip, 16 dönümlük alanı şehir merkezindeki iş ve tiyatro bölgeleriyle bağlamak için binaya giden ve içeride boşluklar halinde devam eden bir dizi rota oluşturdu.

İlk aşamada, X, O ve Z adlı üç atriyum, ziyaretçileri çatı katına çıkaran bir anıtsal merdivenle vurgulanıyor.

Bunlardan ilki, aşınmaya dayanıklı çeliğe sarılmış, bir dizi asma kat platformunu birbirine bağlayan açılı basamaklarında oturma yerleri bulunduruyor. Işıklı dikey çubuklar, bir asansör boşluğu etrafında çift sarmal şeklinde dönen ikinci merdivenin beyaz formunu çevreliyor. Üçüncüsü, önden bakıldığında iki X şekli oluşturmak için simetrik olarak düzenlenmiş yeşil alt destekleri olan beton basamaklardan oluşuyor. Doğu kanadına yerleştirilen dördüncü boşluk, 713 Music Hall adlı 5.500 kapasiteli bir müzik salonunu oluşturuyor. Yapısal müdahale, kademeli oturma yukarıda askıya alınırken, umumi toplanma alanı boyunca kolonsuz bir açıklığa izin veriyor.

O-atriyumdaki POST Market, kümeler halinde organize edilmiş, çeşitli şekil ve yönlere sahip bir kiosk sistemi oluşturan oturma yerleri, tezgahlar, mutfaklar gibi bir dizi paslanmaz çelik parçalara sahip. Çatı katındaki Skylawn’da, ağaçlı bahçeler ve rekreasyon alanları ile birlikte Houston şehir merkezinin kamusal alanına katkıda bulunan iki ek restoran ve bir şehir çiftliği bulunuyor.

500.000 metrekarelik bina, şimdi Houston şehir merkezine yakın çok amaçlı bir destinasyon olarak hizmet veriyor. Şehir silüetinin etkileyici bir manzarasına sahip olan çatıda, ek performans ve rekreasyon alanları yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın