Tanımadığınız İnsanlarla Masanızı Paylaşmak İster misiniz?

Büyük kentler, insanların gittikçe birbirine yabancılaştıkları yerlerdir, tanımadığınız insan sayısı gün geçtikçe artar. "Mesa Livre" projesi tam da bu noktada sosyal hayatınızı geliştirecek ve "yabancılık" duygusunu ortadan kaldıracak bir proje.

Bazı insanlar masalarını tanımadıkları, yabancı insanlarla paylaşma fikrini kabul edilemez bulurlar. Bazılarıysa “yabancı” kelimesinin “potansiyel en iyi arkadaş” anlamını içerdiğini düşünür. Bahsettiğimiz ikinci gruba ait olabilecek etkileşim tabanlı bir proje Brezilya’da ortaya çıktı.

“Boş Masa” anlamına gelen “Mesa Livre” bir restoranda masanızı tanımadığınız insanlarla paylaşmanıza yardımcı olabilecek Kendin Yap projesine bir örnek. Sadece yanınızdaki alanın boş olduğunu işaret etmiyor, aynı zamanda yeni insanlarla tanışmak istediğinizi de gösteriyor.

Tek yapmanız gereken öncelikle projenin web sitesi üzerinden “benimle bu masayı paylaşmaktan çekinmeyin” anlamına gelen bu levhayı PDF dosyası olarak indirmeniz. Bastırın, katlayın ve tanımadığınız insanlarla buluşmak istediğiniz anda ve yerde kullanın. Bir benzerini Türkçe olarak üretmek de mümkün pek tabii. O da kendini bu ikinci gruba ait hissedenlere kalsın.

Etiketler

Bir yanıt yazın