“Tamam Sevmiyorsun Bari…”

Leyla ile Mecnun'un Mecnun'u Ali Atay, Emek Sineması'nın yıkılmasını protesto eden kitleye polisin yaptığı saldırıya canlı yayında çarpıcı bir tepki gösterdi.

Emek Sineması ‘nın yıkılmasını protesto etmek isteyen sanatçı ve aktivistlerin polisin sert saldırısına hedef olması çarpıcı tepkilere konu oluyor. NTV ekranlarında Yekta Kopan ‘ın sorularını yanıtlayan Leyla ile Mecnun’un Mecnun’u Ali Atay ve dizinin beyni olan Onur Ünlü canlı yayında polise tepki gösterdiler.

Protestoculara yapılan müdahalenin “kaba ve yanlış” olduğunu belirten Onur Ünlü’den sözü alan Ali Atay, hükümetin kültü-sanat politikalarını hedef aldı. AKM’den Emek Sineması’na uzanan politikaları eleştiren ünlü oyuncu “tamam sevmiyorsun anladık, ama bırak bari insanlar bir şey söyleyebilsinler” dedi.

“KONUŞMA LAN” TAVRI NEDİR?”

“Ben anlayamıyorum, aklım almıyor bu durumu. Bu AVM olayı var ya.. Evimizin içine bile AVM yapılacak neredeyse. Zaten her yere yapılıyor. Bunu bile bile hareket ediyoruz, gidiyoruz görüyüruz falan. en azından bir şey diyebilmesine izin ver insanların. Bu tavır nedir? Ben bu tavrı anlayamıyorum. ‘Konuşma lan’ tavrı nedir? Bu çok basit bir şey. AKM’yi kapatıyorsun hiç bir şey diyemiyoruz. Orada insanları sürüyorsun, işlerini ellerinden alıyorsun. Şehir Tiyatroları ile uğraşıyorsun. Çünkü sevmiyorsun. Tamam eyvallah anladık bunu, ama bırak bari insanlar bir şey söyleyebilsinler. Bu kabalık niye, niye böyle davranıyorsun?”

Etiketler

Bir yanıt yazın