Talimhane’de masaları kim kaldırttı bilen yok

Beyoğlu Belediyesi'nin mekânlara yönelik masa-sandalye toplama operasyonlarına, Talimhane'deki Şehit Muhtar Caddesi de eklendi.

6 Ağustos Cumartesi, caddeye gelen zabıta ekipleri, 1-18 numaraları arasındaki esnafı uyararak, kapı önündeki masa ve sandalyelerin toplanacağını duyurdu. Ertesi gün zabıta ekipleri, Şehit Muhtar Caddesi’nin, Aydede Sokağa kadar olan kısmındaki 11 esnafın kapı önünde bulunan masa ve sandalyesini topladı. Masa ve sandalyeler zabıta araçlarıyla götürüldü.

Belediye: Orası turistik
Esnaf, Zabıta ekiplerine çıkışınca, “Sebebini bilmiyoruz. Lütfen üzerimize gelmeyin” cevabını aldı. Bunun üzerine esnaf soluğu Beyoğlu Belediyesi’nde aldı. Belediye yetkililerinin esnafa verdiği cevap da, “Orada öyle bir uygulama yok. Turistik bölge” oldu. Sokakta masa ve sandalyeleri kalmayan esnaf, uygulamanın keyfi olduğunu öne sürüyor. İsim vermek istemeyen esnaf, Talimhane bölgesinde otel bulunmayan tek yerin, Şehit Muhtar Caddesi’nin, 1-18 numaraları arası olduğunu, uygulamanın bu yüzden yapıldığını, diğer yerlerde uygulama yapılmadığını öne sürüyor. Bir iş yeri sahibi, “Seyyar satıcılara dokunmayan zabıta ekipleri, masa ve sandalyelerimizi almaya çalışıyor. Seyyar satıcı gibi zabıtadan korkar olduk” diyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın