Taksim’i vermeyelim

Başbakan seçimlerden önce Taksim Projesi ortaya attı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi projeyi CHP'lilerin de desteğiyle onayladı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan proje apar topar geçirildi.

Gümüşsuyu, Sıraselviler, Mete, Tarlabaşı ve Cumhuriyet caddeleri dahil olmak üzere 7 ayrı noktadan; derinliği on metreyi bulan devasa dalış tünelleri ile meydanın altına giriliyor. Taksim Meydanı’na yayalar için giriş çıkış zorlaşıyor. Yürüyerek Taksim’e çıkmak tek sıra olmazsak, imkânsızlaşıyor. Meydan meydanlıktan çıkıyor.

Taksim Platformu dün çok sayıda sanatçı, mimar, şehirci ve aydının katılımıyla Taksim Gezi’de bir toplantı yaptı… Şu sorular ortaya atıldı:
“… Gezi Parkı afetlerde toplanma alanımız değil mi? Tünel trafik çözer mi? Yayalaştırma mı? Ayrıştırma mı? Esnaf haberdar mı? Semt dernekleri haberdar mı? Uzmanlar haberdar mı? Kültür sanat kurumları haberdar mı?”
Şehircilikten anlayan veya bu kenti seven herkes proje diye yapılan şeyin sakatlığını görüyor.
Meydan frankeştaynların elinde kaldı.
Kesecek biçecek ve belli ki ortaya bir ucube çıkaracaklar.
Taksim’i bitirmek isteyen, gözünü rant bürümüş adamlara izin vermeyelim…

Göztepe Camisi…
Kadıköy Göztepe Parkının içine yapılması planlanan cami konusunda 2005 yılında idari yargıda yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. Çünkü çevrede yeterince cami vardı. Gel zaman git zaman… Danıştay geçenlerde verdiği kararla cami inşaatına yeniden yeşil ışık yaktı…

Göztepe Parkı’nda camiye izin veren planın bugün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmesi bekleniyor. AKP çoğunluğu planın onaylanması yönünde oy kullanacak. CHP ne yapacak? Şu anda bilinmiyor…

Etiketler

Bir yanıt yazın