Taksim’de Yollar Belediyeye Çıktı

Taksim Projesi'ne karşı oluşturulan Taksimplatfomru.org sitesi hacklendi. Siteye girdiğinizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönlendiriliyorsunuz.

Taksim trafiğini yer altına indiren ve Gezi Parkı’nda Topçu Kışlası’nı yeniden inşasını öngören Taksim Projesi’ne karşı oluşturan taksimplarformu.org sitesi ikinci kez hacklendi.

Taksimplatformu, müzakere edilmeden hazırlanan bu projenin Taksim’i yayalaştırmanın aksine insansızlaştıracağını söyleyerek kurdukları internet sitesi üzerinden kampanya başlatmıştı.

İmza kampanyasına ilk hafta yoğun ilgi gösterilmesi üzerine site hacklenmişti. Ancak site yöneticileri buna karşı önlem aldıkları için site korunan imzalarla düzeltildi.

Bugün siteye girenler iki saniye içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesine yönlendiriliyor.

bianet’e konuşan platform üyeleri sitenin hacklendiğini teknik olarak şu anda bunun kim tarafından yapıldığını bilmediklerini söyledi.

İki saniye görebildiğimiz sitede şu anda projeye karşı imza atanların sayısı 13 bin. Proje 14 Şubat’ta askıya çıkmıştı.

14:10: Site bir saat sonra normal haline döndü. 

Etiketler

2 yorum

  • omer-yilmaz says:

    Taksim Platformu’nun email grubunda da yazdım: Hacker’lık bir suç ve cezası var, bu haberde bahsedildiği gibi bir durum varsa yapılması gereken hemen bir suç duyurusunda bulunmak.Diğer yandan İBB’nin bunu yapması veya yaptırmış olması akla hiç uygun işler değil. Üç nedenle bu durumu yaşıyor olabiliriz:

    Birincisi Taksim Platformu kendini gündemde tutmak istiyor olabilir. Masumane gibi görülebilir ama “İBB hırsızlık yaptı” demekten çok da farklı değil eğer hal bu ise.

    İkincisi İBB’den tamamen bağımsız birileri Taksim Platformu’nun yaptıklarından rahatsız olmuş ve durumdan görev çıkarmıştır.

    Üçüncü bir durum ise Taksim Platformu’nun sitedeki teknik sorunları, başka nedenlerle oluşan sorunları sanki İBB sitelerine saldırıyor ya da saldırtıyormuş gibi düşünmesi, kafasında kurgulaması gerçekten.

    Kaldı ki bir şeyi çok imzalarak bir yere varılabileceğine zerre kadar inanan birisi değilim.

  • omer-yilmaz says:

    Bianet, Mimarlığa Yol Açın hareketinde de bilip bilmeden haber yapmıştı. Bunu da unutmadığımı not düşmek isterim.

Bir yanıt yazın