Taksim projesine karşı binlerce dilekçe

Taksim Dayanışması bileşenleri “Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi”ne yönelik İstanbul Büyükşehir Belediyesine itiraz dilekçesi verdi.

Belediye binasına toplu halde girmek isteyen bileşen üyeleri, polis ve güvenlik görevlileri tarafından engellendi.
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Şehir Plancıları Odası’nın da aralarında bulunduğu çeşitli meslek kuruluşları, dernek ve siyasi partiden oluşan Taksim Dayanışması bileşenleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Planlama Müdürlüğüne itiraz dilekçesi verdi. Topladıkları binlerce dilekçeyi belediye binasına girerek ilgili Müdürlüğe vermek isteyen üyeler, polisin ve özel güvenlik görevlilerinin engeliyle karşılaştı.
Kısa süreli tartışmanın ardından 5’er kişilik gruplar halinde içeri alınan üyeler, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesine ilişkin 17.01.2012 tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama Planı Tadilatına itiraz dilekçelerini belediyeye verdi.

17 Mart’a Çağrı

Dilekçede, projenin çevre sağlığını tehdit ettiği ve modern kentsel tasarım yaklaşımlarına uygun olmadığı belirtilerek, meydan üzerinde herkesin katılımcı olabileceği bütüncül bir yaklaşımla sürecin başlatılması istendi. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nden Mücella Yapıcı yaptığı açıklamada, herkesi 17 Mart Cumartesi günü saat 14.00’de Taksim Meydanı’na sahip çıkmaya çağırdı. Yayalaştırma projesine karşı çıkanların Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ve Mimarlar Odası İstanbul Büyük Kent Şubesi’ne ulaşarak, dilekçe kampanyasına katılabilecekleri belirtildi

Etiketler

Bir yanıt yazın