Taksim Gezi Parkı’nın Şu Anki Hali Size Neler Anlatıyor?

Zafer Akay'ın çektiği Taksim Gezi Parkı fotoğrafları, parkın güncel halini detaylı bir şekilde aktarıyor. Fotoğraflara bakıldığı zaman park adeta kaderine terkedilmiş gibi. Neden işaretlendiği belli olmayan ağaçlar, kırılmış döşeme taşları, parapetler...

Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında, Taksim Gezi Parkı’nın yerine Topçu Kışlası’nın yeniden yapılacak olması gündemin sıcak konularından bir tanesi. Taksim Gezi Parkı’nın mevcut işlevinin değiştirilmesini istemeyen mimar ve şehir plancılar, parkın tescillenmesi için koruma kuruluna başvuruda bulundu.

Radikal’den Elif İnce’nin hazırladığı habere göre, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehircilik Bölümü’nden Prof.Dr. Gülşen Özaydın, ODTÜ Mimarlık Bölümü’nden Prof.Dr. Cânâ Bilsel ve YTÜ Şehircilik Bölümü’nden Prof.Dr. İclal Dinçer’in hazırlayarak koruma kuruluna gönderdiği dilekçede “İstanbul’un kentsel kimliğinde ve kentlilerin belleğinde önemli bir yeri olan ve günümüzde kentsel açık yeşil alan niteliğiyle yoğun bir biçimde kullanılmayı sürdüren bir kamusal alan olan Taksim Gezi Parkı bir kültür varlığı olarak özgün değerleriyle tescil edilmeli,” yazıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın