Taksim Bölgesi için Alternatif Öneriler Yarışması Sonuçlandı

Yarışmanın amacı Gezi'de yaşanan deneyimlerin ışığında park alanında ve çevresinde nelerin yapılabileceğini veya hangi nedenlerle yapılamayacağını tartışmaya açmak olarak belirlenmişti.

1. Ödül

Onur Karadeniz / İTÜ

2. Ödül

İffet Huban / İTÜ
Ezgi Küçükyörü / İTÜ

3. Ödül

Esma Selen Aksoy / İTÜ

Mansiyon

Umut Atlı / İTÜ

Mansiyon

Ethem Berk Kurtel / İTÜ
Seda Tuğutlu / İTÜ

Mansiyon

Özdil Buran / YTÜ
Duygu Bingöl / YTÜ
Mahmut Maksut Ünal / YTÜ

Mansiyon

Çiğdem Nur Kebapçı / İstanbul Kültür Üniversitesi
Elif Meva Tokmak / İstanbul Kültür Üniversitesi

9 Kasım.2013 Cumartesi günü Yapı – Endüstri Merkezi’nde yapılan öğrenci projeleri değerlendirme çalışmalarına danışman jüri üyelerinden Hayriye Eşbah Tunçay, Mehmet Ocakçı ile jüri üyeleri Yavuz Selim Sepin, İpek Akpınar, Ayhan Usta, Özgür Bingöl, Yılmaz Kuyumcu ve raportör Aygül Ceylan katıldı.

Yarışmaya 18 proje teslim edildi, 1917 rumuzlu projenin üzerinde projeyi hazırlayan öğrencinin isminin yer alması ve teslim edilen paftaların yarışma şartnamesine uygun olmaması nedeniyle raportör tarafından elendi.

5 turda yapılan elemeler sonucunda 1., 2., 3.lük ödülleri ile 4 eşdeğer mansiyon verilmesi uygun gördü. Jüri 5. mansiyona değer proje bulunmadığına karar verdi.

Etiketler

1 Yorum

  • kenan-guvenc says:

    Değerli SMD li mimarlar,jüri üyeleri ve katılımcılar..!!
    Ben Kenan Güvenç..bilmiyorum 18 kişi gibi düşükten de düşük bir katılım size birşeyler fısıldadı mı? sizleri tüm içtenliğimiz ve kalbimizle uzun uzun uyarmıştık.açtığımız ‘Yarışmayı İptal Edin ‘ imza kampanyasına yüzlerce insanın katıldığını düşünürseniz,kabul ediniz ki hata yaptınız.Artık yarışmalar konusunda her platformda olası gerilemelerin sorumluluğunun belli bir bölümünü de üstlenmiş bulunuyorsunuz.Çünkü bu gerilemeye şimdiden bilerek katkıda bulundunuz.Mimarlığın hep içten içe önesürdüğü gibi yaşamı kontrol ve yönlendirme gücü yok..Mimarlık çoktan tarihin çöp tenekesine gitti..O artık metropollerin Devre Mühendisliğinden _Circuit Engineering-başka bir şey değil..yani bir aç-kapa düğmesi..hoşçakalın..kg

Bir yanıt yazın