Taksim Bizim, Kışla Sizin

13 Nisan Cumartesi günü yapılan Taksim Gezi Parkı Festivali'nin ardından...

Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında Gezi Parkı’ındaki yeşil alana Topçu Kışlası’nın yeniden yapılması planlanıyor. İçerisinde bir de AVM olan proje, 2 Nolu Koruma Kurulu tarafından reddedilmesine rağmen Koruma Yüksek Kurulu tarafından onaylanmıştı. Bu kararın ardından kurulan Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği 1. Taksim Gezi Parkı Festivali’ni düzenledi. Tiyatro oyunları ve çeşitli müzik performanslarıyla başlayan festivalde Bulutsuzluk Özlemi, Yasemin Mori, Yaşar Kurt, Büyük Ev Ablukada, Kolektif İstanbul, Yolda, Sattas Reggae Band adlı gruplar konserler verdi. Festivale yoğun bir katılım oldu.

Gezi Parkı’ndaki kesilmesi planlanan ağaçlar vatandaşlar tarafından örülen örgülerle kaplandı. Örgülerle ağaçların korunması mesajı verildi.

Taksim bizim, İstanbul bizim:

Yapılan basın açıklamasında da şu ifadelere yer verildi: “Taksim’de yaşayanlar olarak Taksim, Beyoğlu bizim evimiz, işyerimiz sokağımız, mahallemiz, parkımız kısacası burayı paylaştığımız diğer canlılarla birlikte ortak yaşam alanımız. Bizlerin yaşam alanına bir proje yapılacaksa mutlaka fikrimizin sorulması gerekirdi. Halk olarak biz de bilimin hukukun, Koruma Kurulu’nun düşündüğü gibi düşünüyoruz ve Taksim Yayalaştırma Projesine onay vermiyoruz. Önce parkımızı vandal saldırılara karşı koruyacağız sonra da onu daha da güzelleştirerek dünyanın tüm halklarıyla gururla paylaşacağız. Esnaf, sanatçı, bilim insanı, hukukçu, gazeteci, mimar, mühendis, doktor, öğrenci, genç, yaşlı 1000’e yakın insanın, tamamen gönüllü emekleriyle gerçekleşen bu festivalin, her şeye para gözüyle bakanlara, bir insanlık dersi olmasını diliyoruz. Unutmayın ki: Taksim Gezi Parkı bizim, Emek Sineması bizim, Taksim bizim, İstanbul bizim. Sokaklar, mahalleler, köyler, kentler, dereler, vadiler bizim.”

Etiketler

Bir yanıt yazın