Taksi Tasarım Yarışması’nda kategorilerden biri neden oylamaya sunulmadı?

Lisans öğrencilerinin katılımına açık olan "Taksi durağı / hizmet noktası tasarımı" kategorisinde hiçbir proje halk oylamasına sunulmadı.

“İstanbul taksisini seçiyor” sloganı ile bu yılın Mart ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan “İstanbul İçin Taksi Sistemi Tasarımı Fikir Projesi Yarışması”nda halk oylaması 29 Haziran 2011 tarihinde sona erdi. Genel taksi, eko-araç taksi, taksi durağı ve taksi iletişim sistemleri tasarımı olarak dört kategoride gerçekleşen yarışma, profesyonellere ve uygulayıcılara açık olduğu gibi, “Üniversite Takımları ve Lisans Öğrencileri” kategorisinde de öğrencilerin katılımına açılmıştı.

Ancak, yarışma katılımcılarından Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencisi Aylin Yeğen ve ekip arkadaşları, ikinci aşama sonuçlarının açıklanmasıyla hayal kırıklığına uğradı. Yarışmaya lisans kategorisinde “Taksi durağı / hizmet noktası tasarımı” başlığı altında yaptıkları tasarımla katılan öğrenciler, yarışmanın ilk aşamasını geçen 6 ekipten biriydi. Şartnamede bu 6 projeden 5 tanesinin finale kalarak halk oylamasına sunulacağı belirtilmişti. İkinci aşamaya da istenen her şartı yerine getirerek hazırlanan ekip, İBB resmi internet sitesinde lisans düzeyinde katıldıkları kategoride oylama yapılmadığını gördü ve belediyeden yetkililerle temasa geçtiler. Aldıkları cevap, öğrenciler açısından pek de motive edici değildi: Projelerden hiçbiri halk oylamasına sunulmaya değer görülmemişti.

Öyle görülüyor ki, kolokyumda jüri üyeleri ile öğrenciler arasında bu durum tartışma konusu olacak…

Etiketler

Bir yanıt yazın