Takasta ilk Adım

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi kapsamında SGK’nın Anafartalar Mahallesi’ndeki tesisleri karşılığında yapılacak takas için verilecek taşınmazları belirledi. Karar, önceki akşam Meclis toplantısında imza altına alındı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki akşamki oturumunda Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi kapsamında kalan ve mülkiyeti SGK’ya ait Anafartalar Mahallesi’ndeki tesisler gündeme geldi. Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de daha önce, “Meydan için yıkacağız” dediği tesislerin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi kararlaştırılırken, bunun karşılığında SGK’ya verilecek taşınmazlar da imza altına alındı. Meclis kararına göre, Anafartalar Çarsısı, Ulus İşhanı, Hal, Gümrük Müsteşarlığı, Ulus Atatürk Heykeli’nin de bulunduğu arazi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı birimlerin bulunduğu bina Belediye mülkiyetine geçerken, SGK’ya ise karşılığında şu taşınmazlar verilecek:

ALTI PARSEL, İKİ HİSSE

“Mülkiyeti ASKİ Genel Müdürlüğü’ne ait, Keçiören 19 Mayıs mahallesi 90749 ada 2 nolu parsel (32.200 metrekare), mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Akyurt Kızılhisar Mahallesi 1892 ada 1 parsel (218.122,77 metrekare), Çankaya Çayyolu Mahallesi 18035 ada 1 parsel (3.372 metrekare), Yenimahalle Ergazi Mahallesi 17259 ada 1 parsel (kad. 127 parsel) (36.400 metrekare), Çubuk Atatürk Mahallesi 2627 ada 2 parsel (1.000 metrekare), Yenimahalle Orman Çiftliği Mahallesi 13652 ada 2 parselin (662,18/4890 metrekare) hissesi, Altındağ Ege Mahallesi 4873 ada 10 parselin (396/50707 metrekare) hissesi, Çankaya Kocatepe Mahallesi 1096 ada 7 parselde bulunan 10 nolu bağımsız bölüm.”

CENAZE NAKLİNDE THY PROTOKOLÜ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde “Gerek mevsimsel şartlar, gerekse ekonomik olması yanında nakil işlemlerinin süratli olmasını sağlamak amacıyla, Ankara’dan diğer il merkezlerine cenaze nakillerinin Türk Hava Yolları Kargo Başkanlığı ile yapılmasının çok daha uygun olacağı” ifadelerine yer verildiği komisyon raporu, oybirliğiyle kabul edildi. Talep olduğu ve gerek görüldüğü hallerde hava limanı bulunan yerlere yapılacak cenaze nakilleri, Türk Hava Yolları Kargo Başkanlığı’na ulaştırılana kadar Büyükşehir Belediyesi, hizmet vermeye devam edecek, buradan sonra Türk Hava Yolları Kargo Başkanlığı, cenazeyi gideceği ile taşıyacak ve cenaze sahibine teslim edecek. Protokol’de ayrıca Türk Hava Yolları’nın iç hat seferlerinde, sefer başına tek yönlü olarak verilecek hizmet için ödenecek 310 TL’nin de Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca yapılması kararlaştırıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın