Taipei Müzik Merkezi 10 Yıllık Çalışmanın Ardından Tamamladı

Taipei Müzik Merkezi 10 Yıllık Çalışmanın Ardından Tamamladı

RUR Architecture DPC ile yerel ofis Fei and Cheng Associates iş birliğinde tasarlanan Taipei Müzik Merkezi 10 yıllık çalışmanın ardından tamamladı.

Fotoğraflar: Yana Zhezhela + Alek Vatagin

Taipei’nin güneydoğusundaki Nangang semtinde bulunan bina, bölgenin kültürel yaşamını canlandırmak amacıyla oluşturuldu. 2009 yılında Taipei Şehir Hükümeti tarafından düzenlenen bir yarışmanın sonucunda kazanan mimarlık ekibi tarafından etaplar halinde uygulanan projenin, 2013 yılında inşaatına başlandı ve 2019 yılında kuzey cephesindeki Konser Salonu tamamlandı.

Bu büyük ölçekli çalışmanın özünde, sanayi sonrasındaki süreçte kentte kültürel mimarlığı teşvik etmek yatıyor.

100 metre uzunluğa ve 35 metre genişliğe sahip meydan, halkın dinlenmesi için bir dizi tamamlayıcı alan sağlayan yürüyüş yolu ile Konser Salonuna bağlanıyor.

Yürütülen uzun süreç içerisinde, hem müşteriler hem de programda, projenin adı da dahil olmak üzere, nihai sonucuna kadar çeşitli değişiklikler yapılmış.

Bina kompleksi Konser Salonu, Cultural Cube ve Creative Centre olmak üzere üç ana binadan oluşuyor.

Kuzey ve güney bölgeleri, Civic Bulvarı ile ayrılıyor. İki bölge arasındaki, bütünlük sağlayan bağlantı alanı, yeni bir kamusal yükseltilmiş geçiş yolu ile sağlanıyor.

Tasarımın en önemli parçası 756.000 metrekarelik Konser Salonu. İç ve dış mekan performansları için tasarlanan bu yenilikçi bina, içeride 6.000 kişi kapasiteli. Ayrıca halka açık meydan, yüzlerce kişiye ev sahipliği yapabiliyor.

Yapının çift cidarlı örtüsü, anodize alüminyum kaplama dış katmanı ve alçı duvar iç katmanından yapılmış oditoryumu sararak çevreliyor.

Etiketler

Bir cevap yazın