Tahta Oyuncakla Tasarımda Birinci

Avrupa Birliği'nin en saygın tasarım yarışmalarından "A' Design"ın bu yılki ödüllerine Türk tasarımcılar damgasını vurdu. 66 ülkeden 3 bin projenin katıldığı yarışmada büyük ödül, ODTÜ'lü Hakan Gürsu ve ekibinin yaratıcı ahşap oyuncaklarına gitti.

İtalya’da düzenlenen Avrupa Birliği’nin en önemli tasarım yarışmasında Türk ekibi, 12 ödüle layık görüldü. ODTÜ öğretim görevlisi Dr. Hakan Gürsu önderliğinde kurulan “Designnobis” adlı kuruluş, 66 ülkeden 3 bin 49 projenin katıldığı yarışmada birbirinden ilginç tasarımlarla yer aldı. 

Ödül Töreni Milano’da
456 tasarımın ödül kazandığı “A’ Design” adlı yarışmada, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine en fazla ödülü Türk tasarımcılar kucakladı. Oyuncak, mutfak, balıkçılık, yelken, aydınlatma, mobilya ve otomobil dallarındaki tasarımlarıyla yarışmaya adaylıklarını koyan Designnobis’in en sıradışı ürünlerinden biri, “Yaratıcı Ahşap Oyuncak Seti” idi. Çevreci malzemeden üretilen 72 parçalık setle sayısız hayvan ve yaratık yapılabiliyor. Oyuncak, jüri ve genel oylamada yüzde 99’un üzerinde beğeni toplayarak, “Oyuncak” kategorisinde birinciliğe ve platin ödüle layık görüldü. “Elektrikli otomobiller için şarj istasyonları” tasarımı enerji kategorisinde gümüş alırken, “Snow”isimli 66 metrelik yelkenli, aerodinamik sistemiyle altınla yarışmadan ayrıldı. Güneş enerjisiyle çalışan ve parlak LED ışığıyla kolay balık tutmayı sağlayan, “Solar Rapala” isimli tasarım ile diş dolgu tabancası tasarımları da altın ödüle layık görüldü. Ayrıca, manta sandalye, rende, çevreci çaydanlık gümüş; ödül tasarımı ile espresso makineleri de bronz ödülle yarışmadan ayrıldı. Ödül töreni 16 Nisan’da Milano’da gerçekleştirilecek. 

Etiketler

Bir yanıt yazın