Tahran’da Yerden Yükselen Bir Ofis Binası

Tahran’da Yerden Yükselen Bir Ofis Binası

Tahran'ın Pardis Teknoloji Parkı’nda bulunan araştırma ve yenilik için son teknoloji bir platform sunan yeni Turbosealtech İş İnkübatörü ve Ofis Binası yerel ofis New Wave Architecture tarafından tasarlanmış.

Görsel süreklilik, ısı kontrolü ve mekansal işlev açısından bina, en dış cephe katmanını tanımlayan bir alüminyum profille, camla sarılı ve yerden eğik olarak çıkan bir hacim olarak şekillendirilmiş

Eğimli tasarım, çevreyle uyum içinde çekici bir ufuk çizgisi yaratırken, camın bol miktarda doğal aydınlatma sağlaması ve alüminyum çerçeveler ile de iç ısı kazanımını amaçlanmış.

Bina iç mekanları için ofis, tamamen camlı bir asansörle dikey olarak bağlanan beş yatay seviyeye ayrılan açık bir tasarım benimsemiş. Ofisler üst katlarda yer alırken, alt katta ziyaretçilerin şirket faaliyetleri hakkında bilgi edinebileceği ve gözlemleyebileceği açık plan bir çalışma odası planlanmış.

Açık plan alanı hem ziyaretçilerin hem de çalışanların eğlenmesi için bir açık hava terası olarak hizmet veren bir eğimli bir çatıyla tamamlanmış. Son olarak, diğer işlevlerin yanı sıra şirketin sulama amacıyla kullanacağı yağmur suyunu toplamak için binanın yanına bir su deposu yerleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın