Tahran’da Apartman: Project No.14

Tahran’da Apartman: Project No.14

NextOffice–Alireza Taghaboni tarafından tasarlanan Project No.14 , Tahran'da 156 metrekarelik küçük bir arsa üzerine inşa edilmiş.

Arsanın küçük olması nedeniyle, tasarımcılar için mekanların kalitesinin ve yapının iç-dış organizasyonunun iyileştirilmesi adına, kompakt bir alanda bir tasarım yapmanın, sitenin maksimum potansiyelinden yararlanmanın nasıl mümkün olabileceği sorusu gündeme gelmiş.

Proje, kısıtlı alanına rağmen, kentsel görünümde bir değişiklik yapmaya ve dolgu binaların görünüşüne dair yaygın inanca meydan okumaya çalışıyor.

Proje ile komşu mahalle arasındaki önemli kütle farklılığı ve arsanın topoğrafik yükseklik farkı göz önüne alındığında, kesite öncelik verilmiş. Mekansal birimler yüzeyde genişlemek yerine üst üste toplanarak projenin program diyagramını oluşturmuş.

Proje, arsanın mevcut topoğrafyası ile etkin bir şekilde iletişim kurmanın yanı sıra, küçük bahçe ile yer altındaki katlar için doğal aydınlatma ve havalandırmadan yararlanma imkanı sağlıyor.

Brüt beton ve boyalı tuğla, konut alanları ile sirkülasyon alanlarını birbirinden ayırmak için binanın hem dışında hem de içinde kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın