Tahıl Ambarından TaoCang Sanat Merkezi’ne Dönüşüm

Şangaylı mimarlık ofisi Roarc Renew, Çin'in Jiaxing kentindeki kullanılmayan bir çift tahıl ambarını dönüştürerek bir sanat merkezi tasarladı.

Zhejiang eyaletindeki eski Wangjiangjing köyünde bulunan sanat galerisi, eski binalara nasıl yeni bir hayat verilebileceğini gösterirken bölge için bir dönüm noktası haline geldi.

Roarc Renew, 1950’lerde tahıl depolamak için inşa edilen ambarların arasına tuğladan iki geniş koridor yerleştirdi.

1950’lerde ve 1960’larda inşa edilen ambarlar bölge sakinlerinin tahıl depolaması için kullanılıyordu. Daha sonra yakıldılar ve yıllarca atıl durumda kaldılar. Tahıl ambarlarından önce bir lotus göleti de vardı. Yakındaki binaların yangınla mücadele için nilüfer bataklığından ve göletten su aldığı tahmin ediliyor.

Tahıl ambarları nilüfer havuzunun yanında yer alıyor ve bu yüzden onlara lotus tahıl ambarı da deniyor. Tadilattan sonra, tahıl ambarlarının zemini terrazzo lotus desenleri ile süslenmiş.

TaoCang Sanat Merkezi, ana sergi alanları olarak çalışan iki tahıl ambarıyla toplam 2.448 metrekareyi kapsıyor.

Batıdaki tahıl ambarı ticari bir galeri, doğudaki tahıl ambarı ise bir sanat galerisi görevi görüyor. İki ambar benzersiz bir yapıda, beton kemer sistemine sahip olduğu için kesintisiz bir iç mekanı var.

Roarc Renew’in eklediği dış tuğla koridorlar, sanat merkezinin yardımcı ve sirkülasyon alanlarını içererek ambarlarda önemli dahili değişikliklerin gerekmemesini sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın