Tabanlıoğlu’nun “Fatih Üstgeçidi” törenle açıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, üstgeçidin Antalya'nın girişine çok yakıştığını söyledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez ilçesine bağlı Fatih ve Kepez mahallelerini birbirine ve raylı sistem hattına bağlayan Antalya Bulvarı üzerindeki Fatih Üstgeçidi’nin resmi açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, eşi Dr. Günseli Akaydın, meclis üyeleri, muhtarlar ve bölge halkı katıldı. Törende konuşan Başkan Akaydın, çok mutlu olduğunu belirterek, “Raylı sistem planlanırken bu üstgeçit buraya yapılmalıydı. Ama maalesef yapmadılar, bu üstgeçidi buraya yaptığımız için mutluyuz. Çok özel bir üstgeçit, 3 adet engelli asansörü, 6 adet yürüyen merdiveniyle çok görkemli bir yapıttır. Antalya’nın girişinde LED aydınlatmasıyla çok güzel gözüküyor. 2 milyon 300 bin TL’lik orta büyüklükte bir yatırım. Bu bölgede çevre düzenlemesiyle tarihi sarnıç da ortaya çıkarıldı. Fatih Üstgeçidi Antalya’nın girişine çok yakıştı. Hayırlı olsun” dedi.

ÖNEMLİ BİR HİZMET

Kepez Mahallesi Muhtarı Yusuf Küçükkaya da üstgeçidin 3 mahalle için çok önemli olduğunu belirterek, bu üstgeçitle bölgenin önemli bir sorununun giderildiğini söyledi. Fatih Mahallesi Muhtarı Yunus Yıldız ise bir muhtar için en mutlu günün bugün olduğunu belirterek, “Muhtar seçildiğimde bu bölgede karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlardan hayatlarını kaybedenler oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Akaydın’a bu sorunu ilettik ve gerekli çalışmayı yaparak bu bölgeye üstgeçidi yaptı. Şahane bir üstgeçit yapıldı. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Artık karşıdan karşıya geçmek çok kolay” dedi. Santral Mahallesi Muhtarı Bahri Çetin ise şöyle konuştu: “Çok önemli bir sorun giderilmiş oldu. 3 mahallenin ihtiyacı giderildi. Bu yapılanlar halka hizmettir. Yıllardır biz bu hizmeti görmedik. Belediye Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Akaydın ve ekibine teşekkür ediyoruz.”

VATANDAŞ ÇOK MEMNUN

Başkan Akaydın, protokol üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar Fatih Üstgeçidi’nin açılış kurdelesini birlikte kesti. Başkan Akaydın, üstgeçidi kullanarak bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Bölge halkı Başkan Akaydın’a üstgeçidin yapılmasından dolayı teşekkür etti. Mahalle sakinlerinden Fatma Kaplan ve Abdullah Kaplan, “Karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyorduk. Şimdi çok güzel oldu. Teşekkür ediyoruz” derken, İlhan Esemen ise şunları söyledi: “Eskiden burada çok kaza oluyordu. Artık rahatça karşıya geçebiliyoruz. Bu üstgeçidi yapan Başkan Akaydın’a teşekkürler.”

3 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLADI

Projeyi yapan Murat Tabanlıoğlu da “Kentin Akdeniz kıyısındaki konumunu vurgulayacak biçimde, köprü üzerindeki yürüme yolu için tekne tasarımından yola çıkıldı. Engelli asansörleri, yürüyen merdivenleri ile her türlü ulaşımın olduğu gibi, yaya erişiminin kolaylaştırılmasını öngörüldü. Bu projenin, çevresinde gerçekleşecek yapılanmaya örnek oluşturarak kent dokusunun iyileşmesinde bir talep standardı belirleyeceğine, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şimdi olduğu gibi bu türlü gelişmelere öncülük edeceğine inanıyorum” dedi.

KENTİN 2 YAKASINI BİR ARAYA GETİRDİ

Kepez ilçesine bağlı Fatih ve Kepez mahallelerini birbirine ve raylı sistem hattına bağlayan Fatih Üstgeçidi, kentin 2 yakasını bir araya getirdi. Üstgeçit, yelkenli şeklindeki görünümüyle kentin girişinde görsel bir güzellik oluşturdu. Akşamları LED ışıklandırmayla aydınlatılan köprü, rengarenk görünümü ve modern mimarisiyle ilgi çekiyor. 80 metre uzunluğundaki Fatih Üstgeçidi, 3 açıklıklı olarak çelik konstrüksiyondan yapıldı. Üstgeçitle raylı sistemi kullanan vatandaşlar artık istasyonlara güvenle ulaşabiliyor. Üstgeçitte 3 adet engelli asansörü ve 6 adet yürüyen merdiven bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın