Tabanlıoğlu’ndan Fikirtepe’ye Yenitepe!

Tabanlıoğlu Mimarlık; Nuhoğlu İnşaat ve Gülsa İnşaat'ın Fikirtepe'de gerçekleştireceği projenin tasarımını üstlendi.

5 katı baza olmak üzere, 26 katlı 4 konut bloğundan oluşan tasarımın İstanbul Four Seasons Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan, Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Fikirtepe projesine başlanırken proje paydaşlarının öncelikle alanı şimdi olduğu gibi değil gelecekte olacağı gibi görmelerini istediklerini belirterek “5 yıl içinde 1,5 milyon metrekare alanda hepsi birbirinden iddialı yaklaşık 50 bin konut yer alacak. İstanbul’un merkezinde, 5 ana arteri bulunan, bulvar ve caddelerin yer alacağı, planlı yapılaşmış yeni bir semt doğacak. Fikirtepe’de İstiklal, Bağdat, Abdi İpekçi, Nispetiye ve Rumeli caddelerinin kalitesinde 5 ana cadde tek bir semtte yürüyüş mesafesinde bulunacak,” dedi.

Proje sürecinde öncelikle tüm maliklerle bir araya geldiklerini ve Fikirtepeliler’in yaygın kamuoyu algısından farklı olarak çok uzman olduklarını, toplantılara kendi mimarları, avukatları ve finansçıları ile geldiklerini belirtirken aynı zamanda alanda çalışan diğer tüm firmaları davet ederek başka bir toplantı da yaptıklarını ve kapalı site yaratmamak, çekirdekler oluşturmamak için çözümler aradıklarını belirten Nuhoğlu, “Fikirtepe’de ortak mahalle kültürünü içinde barındıran bir yaşam olacak. Yenitepe, Kadıköy’ün Kadıköylü olmanın tüm avantajlarını sağlayacak,” dedi.

Fikirtepeliler Burada Kalsın

Projenin detaylarını anlatmak üzere sözü alan mimar Murat Tabanlıoğlu öncelikle Türkiye’de devam etmekte olan kentsel dönüşüm projelerinin herbirinin birbirinden çok farklı olduğunu, Tarlabaşı ile, Fikirtepe’yi karşılaştırmanın mümkün olmadığını belirtti.

Proje sürecinde 200 malik ile görüştüklerini belirten Tabanlıoğlu, hak sahiplerinin oldukça organize ve bilinçli olduklarını vurgulayarak “İyi bir konut istiyorlardı ve ben de onlara burada kalmaları gerektiğini, bunun hem onlar hem de Türkiye için çok önemli olduğunu belirttim,” dedi.

Fikirtepe’nin en büyük sorununun ve potansiyelinin topoğrafya olduğunu belirten Murat Tabanlıoğlu, proje alanından fotoğraflar gösterek “Bazı Avrupalılar buraya gelince bu görüntüleri nostaljik buluyor. Ama bu merdivenler, çarpıklık yaşlılar, engelliler için elverişli değil. Ayrıca hayatımızda bir deprem gerçeği var” dedi.

Projenin tasarımı ve Fikirtepe özelinde yaratacağı etki ise merak konusu.

Yenitepe Kadıköy’den rakamlar

Toplam Arsa Alanı: 30.000 m²
Toplam Daire Sayısı: 1.100
Toplam Peyzaj Alanı: 25.700 m²
Toplam Blok sayısı: 4
Maksimum Bina Yüksekliği: 80 m.
Kat sayısı: 21 kat + 5 kat baza + 4 bodrum kat
Sosyal Tesis Alanı: 2500 m²

Etiketler

Bir yanıt yazın