Tabakhaneden Vitrin Projeye

Bursa’da eski ve salaş yapıların bulunduğu ‘Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi’ kentsel dönüşüm projesiyle kentin vitrini haline gelecek.

Bursa’daki en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan, toplam 309 hissedarın 2 metrekareden 10 bin metrekareye kadar geniş bir aralıkta hak sahibi olduğu Tabakhaneler Bölgesi’nin dönüşümüne ilişkin önemli bir aşama daha kat edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan konsept proje Nisan ayı Meclis toplantısında gündeme alındı. Sadece bölgeye değil Bursa’ya büyük bir değer katması planlanan projede en fazla 20 kat yüksekliği meclis tarafından onaylandı.

BURSA’YA PRESTİJ KATACAK

Halen 2-3 katlı bakımsız ve harabe şeklinde konutlar ile imalathane olarak kullanılan binalar ve yıkım işlemi tamamlanmış moloz yığınlarının bulunduğu bölge, Bursa’nın en prestijli mekanı haline geliyor. Konut, ofis, ticaret, turizm ve karma kullanımıyla alternatif kent merkezi, yaşam alanı olarak tasarlanan proje alanının öncelikle yerleşik ve günlük kullanıcılarına özel olduklarını hissettiren, kendi kendine yeten, tüm olanaklara, çağdaş ve estetik tasarım değerlerine sahip olması hedefleniyor. Proje alanını oluşturan yapı bölgeleri ve fonksiyonları İzmir yolunun gürültü dahil olumlu olumsuz tasarım etkenleri, güneş, rüzgar, manzara, yaya-taşıt ulaşımı, yakın çevre ile görsel etkileşim gibi kriterler dikkate alınarak tasarlandı. Yakın çevrenin de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan niteliksiz görünümünden etkilenmeyecek şekilde çevre yolunun kenarında oluşturulan 7 metre yükseklikteki yeşillendirilmiş şevli alan planlama bölgesinde yeşil doğal surlar oluştururken, bölgenin yakın çevreden soyutlanması da sağlanmış oluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın