Tabae Antik Kenti ziyarete açılıyor

Denizli'nin Kale ilçesi yakınındaki Tabae Antik Kenti'nde bulunan Roma dönemine ait sarnıcın restorasyonu için proje çalışmalarına başlandığı bildirildi.

TİYATRO JETONU ÇIKTI
Denizli’nin Kale ilçesindeki Tabae Antik Kenti’ndeki kazılarda tarihî kilitler, at nalları, çatal-bıçaklar, tiyatro jetonları ve seramik kaplar ortaya çıktı. Kentteki Roma sarnıcından çıkan parçalanmış eşyalar, güneşte kurutulmasının ardından birleştiriliyor.

Denizli’nin Kale ilçesi yakınındaki Tabae Antik Kenti’nde bulunan Roma dönemine ait sarnıcın restorasyonu için proje çalışmalarına başlandığı bildirildi. Restorasyon projesini hazırlayan mimar Hülya Kahveci, yaptığı açıklamada, kazılarda Roma dönemine ait özgün ve büyük sarnıç bulunduğunu hatırlattı. Sarnıcın ziyaretçilerin de görebileceği şekilde koruma altına alınması ve onarımının yapılması gerektiğini belirten Kahveci, ”Bunun için aslını koruyan restorasyon çalışması yapılacak. Aslını hiç bozmadan, ilave yapmadan özgün sıvasını, özgün taşlarını, ilave bir malzeme kullanmadan sarnıcın restorasyon yapılması kararına varıldı. Ziyaretçilerin binaya zarar vermeden gezebileceği portatif malzemeler kullanacağız. Önümüzdeki sezonda onarımı yapılarak ziyaretçiye açılması hedefleniyor” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın