Symbiosis İş Bölgesinin D Binası Tamamlandı

ACPV Architects tarafından tasarlanan ve Milano'da yer alan 20.000 metrekarelik yeni ofis binası, çalışma alanlarını, çalışanların sürekli değişen ihtiyaçlarına uyum sağlayabilecek bir yer olarak yeniden tasarlandı. Avrupalı ​​yatırım ve geliştirme şirketi Covivio için tasarlanan yapı büyük firmalara ev sahipliği yapacak..

Bina D, insan refahı, iç mekan konforu ve daha düşük karbon emisyonlarını garanti eden enerji verimli bir tasarıma sahip olup, LEED Platinum ve WELL Bronze sertifikalarına sahip.

Symbiosis konsepti, zeminden ayrılan mekana özgü sanat eserinin, doğa ve kültür arasındaki süreklilikte melez bir canlı organizmayı yeniden üretmesi.

Bina D, üst üste bindirilmiş iki hacimden oluşuyor. Dokuz katlı, zemine oturan hacim ofisler ve ticari alanlar için geniş mekânsal düzenlemelere sahip. Daha kısa dört katlı olan hacim ise konsol yapıda olup, üst katları oluşturuyor. Konsol yapının çatısında yer alan yeşil açık bahçe, rahat bir yürüyüş veya hafifi fiziksel egzersizler için bir alan sunarak çalışanların refahını arttırıyor.

Yeni yapının esnek tasarımı, iş süreçlerini kolaylaştırarak, insanların evden çalışan iş arkadaşlarıyla sorunsuz bir şekilde bağlantı kurabileceği ortak çalışma alanları aracılığıyla etkileşimi teşvik ediyor.

Çalışma alanlarının bu optimize edilmiş kullanımı, insanların ofis ortamını deneyimleme yollarını çeşitlendiren yeni işlevleri benimsemesine olanak tanıyor.

D Binası’nın mini mutfağı, spor salonu, dinlenme ve otel odaları, çalışanların binadan ayrılmak zorunda kalmadan tüm temel olanaklara erişmelerini sağlıyor.

Sosyal sürdürülebilirlik düşünülerek tasarlanmış, enerji verimliliği yüksek bir yapı olan D Binası, çevresindeki mevcut binalar ve yeşil kamusal alanlarla etkileşim halinde.

Yapının malzeme kullanımı, değişen transparan ve katı elemanlarının çizdiği desenler, bitişikteki Fastweb Genel Merkezi’nin cephe özellikleri ile bir uyum sağlarken, cadde seviyesinin yeşil alanları ve su yüzeyleri, İtalyan mühendis ve girişimci Adriano Olivetti’nin adını taşıyan meydan Piazza Olivetti ile birleşiyor.

D Binası’nın tamamlanması, çok merkezli ve yaya dostu bir sürdürülebilir kentsel gelişim modelini izleyerek erişilebilir yeni bir bölge öngören, ACPV Architects’in Symbiosis projesinin ana planını uygulamada önemli bir kilometre taşı.

Daha çevreci, sürdürülebilir ve yaşanabilir şehirler yaratmaya yönelik yenilikçi yaklaşımlara odaklanan bir Avrupa girişimi olan Sharing Cities projesinin bir parçası olan Milano’nun Symbiosis bölgesi, çağdaş talepler doğrultusunda yeni eğitim ve hizmet sektörü olanakları sunarak şu anda hızlı bir dönüşüm geçiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın