Sydney Opera House’un Konser Salonunun Kapsamlı Yenilenmesi Tamamlandı

Jørn Utzon tarafından tasarlanan ünlü Sidney Opera Binası'ndaki önemli akustik ve erişilebilirlik sorunlarını çözmeyi amaçlayan yenileme çalışması tamamlandı. İkonik yapı önümüzdeki yıl 50 yaşında olacak.

Sidney’in sembolü olan opera binası, 20. yüzyılın en ikonik yapılarından biri. Yapının tasarımı için 1956 yılında uluslarası bir yarışma açılmış, yarışmayı Jørn Utzon kazanmıştı. Ancak uzun süren inşa edilebilirlik ve politik zorluklar nedeniyle Utzon 1966’da yılında süreci bırakmış, yapı Avustralyalı mimar Peter Hall tarafından tamamlanarak nihayet 1973’te açılmıştı. Yapı, 2007 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesine eklenmişti.

ARM Architecture tarafından yönetilen proje, 2020’nin başlarında başladı ve 20 Temmuz’da resmi olarak halka açılacak. Yenileme çalışmaları kapsamında sahne ve sahne arkası alanları ve tiyatro sistemleri iyileştirildi. Opera Binası’nın çağdaş yapı yönetmeliklerine ve erişilebilirlik yönetmeliklerine uyumu en üst düzeye çıkarıldı.

Sydney Senfoni Orkestrası’nın şefi Andrew Haveron, geliştirilmiş konser salonunun iyileştirilmiş ses performansından fazlasıyla memnun görünüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın